Μη καπνιστές > Αξιολόγηση δημοσίων προσώπων

Προκόπης Παυλόπουλος: Θα κόψω το κάπνισμα

(1/1)

spiros:
Προκόπης Παυλόπουλος: Θα κόψω το κάπνισμα

Τη δέσμευσή του ότι θα κόψει το κάπνισμα, ανέλαβε ενώπιον των μαθητών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό στο 6ο πανελλήνιο συνέδριο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».

«Αυτή τη στιγμή, στα 65 μου χρόνια, κάνω αγωνιώδεις προσπάθειες και θα τα καταφέρω να κόψω το κάπνισμα. Κάνοντας έναν απολογισμό, προσπαθώ να δω τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Σας διαβεβαιώ πως μόνο προβλήματα, ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτα, μου άφησε αυτή η συνήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους περίπου χίλιους μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στο υπουργείο.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «ψυχολογικό μύθο» το ότι το κάπνισμα προσφέρει κάποια διέξοδο στους καπνιστές σε δύσκολες στιγμές και κάλεσε όσους μαθητές καπνίζουν να δείξουν δύναμη και θέληση να το κόψουν και να συνεχίσουν στη ζωή τους με τις δικές τους δυνάμεις.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπεχράκης, διεθνούς φήμης ερευνητής στον χώρο της φαρμακευτικής ιατρικής και ευεργέτης με φιλανθρωπικό έργο στη Βοστώνη των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι νέοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους κινδύνους του καπνίσματος και επεσήμανε ότι «τα σημερινά τσιγάρα δεν είναι σαν εκείνα του παρελθόντος, καθώς είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να εθίζουν τους χρήστες».

«Να ρωτάτε. Να κάνετε ερωτήσεις για να μαθαίνετε τι έχετε να αντιμετωπίζετε» προέτρεψε τους μαθητές ο κ. Μπεχράκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/features/article/?aid=1500044849

Navigation

[0] Message Index

Go to full version