Καπνιστές > Διακοπή καπνίσματος

Γιώργος Βότσης, Ελευθεροτυπία, 14/1/2008, ένας πρώην καπνιστής ακόμη...

(1/1)

w4tt4n4b3:
Παρακάτω ακολουθεί άρθρο του Γιώργου Βότση δημοσιευμένο στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας, 14/1/2008, για τη δική του προσωπική εν μέρει εμπειρία για τις κακές συνέπειες του καπνίσματος.
Περιορισμοί κι όχι διώξεις στους καπνιστές
Νομοσχέδιο καταθέτει ο Αβραμόπουλος

Του Γιώργου Βότση

«Το κάπνισμα είναι κάτι πολύ προσωπικό και μόνον ένας ολοκληρωτικός νους μπορεί να διανοηθεί ότι θα σε κάνει διά της βίας να το κόψεις»
ΓΚ. ΚΑΜΠΡΕΡΑ ΙΝΦΑΝΤΕ, «Αγιος ο καπνός»

Πού να το φανταζόμουν, ώς πριν από τρεις μήνες μόλις, ότι το πρώτο άρθρο που θα 'γραφα, χωρίς να ανάβω το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, θα ήταν κατά του... καπνίσματος.
«Θα σε κάνω πρέσβη καλής θελήσεως στην αντικαπνιστική μου εκστρατεία», είπε ενθουσιωδώς, μόλις άκουσε ότι το 'κοψα το ρημάδι, ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος, από τους πρώτους που έσπευσαν να μου ευχηθούν «σιδερένιος» - στο «Ωνάσειο».

To υπόλοιπο κείμενο εδώ

psyhunterson:
Κανείς δεν πρέπει να διώκεται για κάτι που βάζει στον οργανισμό του ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ. το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να απαγορεύεται γιατί βλάπτει την υγεία όχι μόνο αυτών που το επιλέγουν αλλά και όλων των συμπολιτών ανεξαιρέτως. Όποιος θέλει να καπνίσει θα έπρεπε να το κάνει σε προσωπικό ιδιωτικό του χώρο ή σε ειδικά διαμορφωμένα μαγαζιά. Κάτι σαν τα coffeeshops  της Ολλανδίας για παράδειγμα.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version