Γενικά > Εκδηλώσεις

Κάπνισμα, η απόλαυση που σκοτώνει - Ιανός, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, 12.30 μ.μ.

(1/1)

spiros:
Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, οι εκδόσεις ΑΛΗΘΕΙΑ και ο συγγραφέας Κώστας Τσαρούχας θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση του βιβλίου "Κάπνισμα, η απόλαυση που σκοτώνει" την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στις 12:30 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Νίκος Χούλης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαπνιστικής Εταιρείας

Παναγιώτης Μπεχράκης
Πνευμονολόγος - Αναπληρωτής Καθηγητής
Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα γίνει αναφορά στα τελευταία στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος και θα προβληθεί απόσπασμα από την έρευνα του συγγραφέα που διήρκεσε 7 μήνες και συμμετείχαν σ' αυτήν 126 επιστήμονες από 28 χώρες.

antismoke:
 Ωραία προσπάθεια, αλλά το κάνουν πρωί που ο περισσότερος κόσμος δουλεύει. Οπότε δύσκολο να είμαστε εκεί.

 Σπύρο, μήπως να κανονίζαμε μια συνάντηση τα μέλη κάποια στιγμή, και επί ευκαιρίας να συζητούσαμε από κοντά και τα νεότερα;

Αλέξανδρος Φωτεινός:
Χαιρετώ τους φίλους και φίλες μη καπνιστές / -ριες,

Πήγα μιας και είχα μιλήσει κι εγώ σε 3 από τα 6 επεισόδια του Ντοκιμαντέρ καθώς και 2 ακόμα μέλη του Nosmoke.gr. Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση και μπράβο στον κύριο Τσαρούχα και στην ομάδα του για τη δράση τους.

Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους του χώρου κι ενδεχομένως να προκύψει κάτι καλό. Θα δούμε...

Αξίζει πάντως να αναφέρω πως με το που έφθασα και κάθισα για να παρακολουθήσω, κάποιος 60άχρονος μπροστά μου κάπνιζε!!! Ευγενικά του είπα πως ο χώρος είναι κλειστός, η παρουσίαση αφορά βιβλίο κατά του καπνίσματος και αν θέλει να καπνίσει, μπορεί να πάει έξω στο μπαρ. Η απάντηση που έλαβα ήταν πως "εδώ είναι τα τραπέζια των καπνιστών". Του απάντησα: "Ίσως, αλλά ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ!". Για να μη σας τα πολυλογώ, αναγκάστηκα να γίνω πολύ αυστηρός, ώστε ο αναιδής, αγενέστατος και κακομαθημένος αυτός άνθρωπος να σβήσει το τσιγάρο του και να μην ανάψει άλλο... Τέλος καλό, όλα καλά.

Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε μικρόφωνο στους θεατές, οπότε μίλησα κι εγώ. Έδωσα συγχαρητήρια στους συντελεστές παραγωγής του βιβλίου και ανακοίνωσα και τις δικές μας δράσεις: Την ιστοσελίδα nosmoke.gr, τη δωρεάν διανομή του τραγουδιού "Σε κάνει σκλάβο" μέσω της ιστοσελίδας, καθώς και το "άκαπνο πάρτι" που οργανώνουμε στις 22 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το nonsmokersclub.com.
Σε τελική ανάλυση χάρηκα πολύ που πήγα και πιστεύω πως η κάθε εκδήλωση που έχει αντικαπνιστικό περιεχόμενο είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους που σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο, που είναι σε θέση να δουν ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ & ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και κατά πάσα πιθανότητα θα παίξουμε τελικά ρόλο όλοι μαζί στο ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Να είστε όλοι καλά. Σας περιμένουμε στο πάρτι!

spiros:
Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση Αλέξανδρε, και καλώς όρισες και εδώ!

yasmin1gr:
Τέλεια τελεία μαζευομαστε βλέπω... κατι καλό θα βγεί απο αυτό

Navigation

[0] Message Index

Go to full version