Αντικαπνιστικό φόρουμ

Καπνιστές => Διακοπή καπνίσματος => Topic started by: w4tt4n4b3 on 17 Mar, 2008, 11:51:09

Title: Βιβλίο: Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα
Post by: w4tt4n4b3 on 17 Mar, 2008, 11:51:09
Βιβλίο: Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα

Σε μια από τις διαδικτυακές περιηγήσεις μου σκόνταψα πάνω σε ένα βιβλίο με τίτλο "Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα". Ο τίτλος του ή μάλλον ο τρόπος που θέτει το θέμα παρουσιάζοντας τη διακοπή αυτής της βλαβερής αλλά παντοδύναμης συνήθειας ως εύκολη υπόθεση με προδιαθέτει αρνητικά. Επίσης δωρεάν διατίθεται μόνο το πρώτο μέρος του βιβλίου, ωστόσο σύμφωνα με όσα γράφει μέσα ακόμα και το πρώτο μέρος είναι ίσως αρκετό για να βοηθήσει κάποιους να κόψουν το κάπνισμα. Δεν είμαι καπνιστής και άρα δεν ξέρω αν όντως μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Είναι όμως εύκολο στην ανάγνωση και πολύ φιλικό στο μάτι και για το λόγο αυτό νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει κάποιους ή τουλάχιστον δε θα τους βλάψει. Το βιβλίο αναφέρει ότι περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και για τους μη καπνιστές.
Σας παραθέτω μερικούς τίτλους από τα κεφάλαια του βιβλίου:

Ένα βασανιστικό αδιέξοδο
Οι επιπτώσεις του καπνίσματος
Γιατί καπνίζουμε
Το μεγάλο μυστικό
Ψευδαισθήσεις
Ο φόβος
Ελαφρύ κάπνισμα
Επιλέγω, συγκρίνω, αποφασίζω.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (https://www.translatum.gr/downloads/kapnisma-ver-4-0.pdf). Ελπίζω να βοηθήσει και να μην είναι απλώς κράχτης για να αγοράσει κανείς το δεύτερο μέρος.

https://www.e-shop.gr/pos-na-apallageite-apo-to-kapnisma-paneykola-p-BKS.0151272
Title: Βιβλίο: Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα
Post by: spiros on 17 Mar, 2008, 14:05:53
Πολύ καλό, Αλέξανδρε, ευχαριστούμε.
Title: Βιβλίο: Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα
Post by: minaki29 on 06 Apr, 2008, 09:09:18
Παιδιά δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει για τι βιβλίο μιλάμε. Εϊναι τρομερή η βοήθεια που σου προσφέρει! Εγώ είχα διαβάσει παλιά του Alen Car που από ό,τι ξέρω είναι διάσημο βιβλίο και όντως ήταν πολύ καλό. Με είχε βοηθήσει να το κόψω για λίγα χρόνια, πριν όμως κάποιο καιρό ξαναέγινα βλακωδώς πάλι καπνιστρια. Όμως αυτό το ελληνικό βιβλίο... δεν ξέρω... νομίζω είναι έτη φωτός μπροστά. Το τρομερό είναι ότι δεν αναφέρεται καθόλου στις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία! Νομίζω ότι δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός καπνιστή. Αν το διαβάσετε θα καταλάβετε για ποιο πράγμα μιλώ. Εγώ το διάβασα και έκοψα το τσιγάρο με μεγάλη άνεση. Έχω την εντύπωση ότι το βιβλίο αυτό θα σώσει χιλιάδες ζωές τα επόμενα χρόνια! :)
Title: Βιβλίο: Πώς να απαλλαγείτε από το κάπνισμα πανεύκολα
Post by: spiros on 06 Apr, 2008, 11:12:16
Ευχαριστούμε, minaki29, για την κριτική σου!