Καπνιστές > Βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

Το κάπνισμα κοστίζει στην τσέπη σας...

(1/1)

antismoke:
ο κάπνισμα κοστίζει

Η έρευνα: “Οι χρηματικές επιπτώσεις του καπνίσματος,” Tobacco Control, Δεκέμβριος 2004

Τα ευρήματα: Ένα βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης, ο Jay Zagorsky, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Ohio State και οι συνάδελφοί του, κάπνιζαν, έτρωγαν και έπιναν μπύρες: μια στιγμή που προκάλεσε ερωτήματα. Τι επίδραση, αναρωτήθηκαν, είχαν αυτά τα τσιγάρα που εκείνη τη στιγμή κάπνιζαν, στο πορτοφόλι τους; Ο Zagorsky συνέλλεξε πληροφορίες από επίσημες μετρήσεις που είχε κάνει η αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση και άλλα στοιχεία για τον τρόπο ζωής 10.000 Αμερικανών ηλικίας πάνω από 15 ετών. Κρατώντας σταθερό το δημογραφικό παράγοντα, ο Zagorsky υπολόγισε ότι οι τακτικοί καπνιστές είχαν ετήσιο εισόδημα κατά 8.400 δολάρια λιγότερο από τους μη καπνιστές – ποσό που υπολογίζεται ότι ξόδεψαν οι καπνιστές για τη συνήθειά τους.

κόπρος:
Δεκτόν, ειδικά με την εμετική τακτική που αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση κουίσλιγκ τους καπνιστές, αλλά έτσι και αλλιώς τα χρήματα θα τα ξόδευα κάπου αλλού. Δεν έχει νόημα να τα μαζεύεις, καθώς ο κάθε τσιγκούνης στο τέλος απλά τα παίρνει στον τάφο του, χωρίς να έχει χαρεί τίποτα. Ο καθένας λοιπόν κάνει τις επιλογές του και αποφασίζει να τα αφήσει σε κάτι που τον ευχαριστεί.

spiros:
Ε, καλά, εσύ πάρε στον τάφο σου την ηδονή της εξάρτησης και κάμποσα λιγότερα χρόνια ζωής. Συμφέρει και το κράτος, δίνει λιγότερες συντάξεις.

κόπρος:
Κάνω τις επιλογές μου φίλε μου και εφόσον δεν ενοχλώ κανέναν, δεν βλέπω που το κακό.
Επίσης, εφόσον δεν έχεις γνωρίσει κάτι και δεν ξέρεις τον οργανισμό του άλλου, δεν είσαι σε θέση και να καταλάβεις πως ζυγίζει εκείνος τα πράγματα.
Δεν ξέρω εαν θα χάσω χρόνια ζωής, πάντως προτιμώ να ευχαριστηθώ όσα ζήσω, από το να τα περνάω σε καραντίνα (το να αποστερηθώ κάτι που μου αρέσει είναι καραντίνα). Και όπως έχω ξαναπεί, το πως περνάει καλά/ευχαριστιέται ο καθένας έχει διαφορά. Μπορεί εσένα να σε απωθεί το τσιγάρο, μαγκιά σου, σ`εμένα μπορεί να αρέσει. (Πληροφοριακά, ο παππούς μου αν και καπνιστής, έχει φτάσει αισίως τα 92, χωρίς προβλήματα...)

spiros:

Navigation

[0] Message Index

Go to full version