Author Topic: Aντικαπνιστικό χάπι...;  (Read 6301 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline antismoke

  • Δόκιμο μέλος
  • **
  • Posts: 99
  • Gender: Female
  • Φανατική Αντικαπνίστρια
Aντικαπνιστικό χάπι...;
« on: 22 Nov, 2007, 23:19:05 »
Αντικαπνιστικό χάπι
Και στην ελληνική αγορά
 
ΕRΤ.GR
17 Απρ.



Ελπίδες σε εκατομμύρια καπνιστές που θέλουν και προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα, δίνει, νέο χάπι που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ καιέκανε την εμφάνιση του και στην ελληνική αγορά με την έγκριση του ΕΟΦ

Με την έγκριση του ΕΟΦ, ένα ακόμη χάπι κατά του καπνίσματος, που κυκλοφορεί εδώ κι ένα χρόνο στις ΗΠΑ, έκανε την εμφάνισή του και στην ελληνική αγορά, δίνοντας ελπίδες σε εκατομμύρια καπνιστές που θέλουν και προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα. Μέσα στην επόμενη 15ετία, εκατό εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πεθάνει εξαιτίας του καπνίσματος. Ανυπολόγιστος αριθμός άλλων αντιμετωπίζει διάφορα ή μικρά προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινή ζωή τους.

Τα ποσοστά επιτυχίας του συγκεκριμένου χαπιού, σε κλινικό επίπεδο φθάνουν στο 44%, ενώ δεν είναι υποκατάστατο νικοτίνης. Δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δημιουργώντας στον καπνιστή απέχθεια για το κάπνισμα. Σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια πνευμονολογίας Χριστίνα Γκράτσιου, η θεραπεία διαρκεί τρεις μήνες και προβλέπεται συγκεκριμένη δοσολογία για κάθε ημέρα, αλλά πάντα υπό την παρακολούθηση γιατρού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, το φάρμακο παρέχεται σε συσκευασία 25 τεμαχίων που κοστίζει 33 ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον ο καπνιστής αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Κατερίνα Ιωαννίδου

Παρακαλώ μή καπνίζετε...κόψτε το για να μη σας κόψει... η θα σας κόψω εγώ...

Offline minaki29

  • Πρωτάρης
  • *
  • Posts: 4
Aντικαπνιστικό χάπι...;
« Reply #1 on: 06 Apr, 2008, 00:17:37 »
μπα πολύ περίεργο ως καχύποπτο μου φένεται να υπάρχει χάπι για το κάπνισμα. Και ποιος ξέρει αν αυτό δεν προκαλεί κάποια σοβαρή ασθένεια μετά από καιρό;