Αντικαπνιστικό φόρουμ

Γενικά => Σχόλια για το site => Topic started by: toni on 22 Jan, 2007, 20:14:52

Title: Συγχαρητήρια!
Post by: toni on 22 Jan, 2007, 20:14:52
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας και την ιστοσελίδα σας!
Καλη συνεχεια ;)
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: spiros on 02 Feb, 2007, 10:50:48
Ευχαριστούμε toni και καλώς όρισες!
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: BlueHorizon on 09 Feb, 2007, 13:37:28
Συγχαρητήρια και από εμένα... έψαξα εψαξα και σας βρήκα...
Μακάρι -κάποια στιγμή- να καταφέρουμε και κάτι ουσιαστικό πέρα από τον να αλληλο-βρίσκουμε το δίκιο μας και να στηριζόμαστε ψυχολογικά μέσα από το φόρουμ...

Title: Συγχαρητήρια!
Post by: Kostas on 30 Mar, 2007, 11:01:01
Εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία.
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πραγματικά απαράδεκτη και μόνο όταν αντιδρούμε και διεκδικίσουμε τα ανθρώπινα μας δικαιώματα θα αλλάξει κάτι.
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: spiros on 02 Apr, 2007, 14:32:28
Όντως, έτσι είναι. Μιλούσα προχτές με έναν ιδιαίτερα εύπορο αντικαπνιστή. «Σε δύο μέρη πάμε με τη γυναίκα μου», μου λέει, «δύο εστιατόρια που έχουν χώρο για μη καπνιστές. Θα ήθελα να δω αν έχετε άλλα τέτοια μέρη».

Όταν του έκανα νύξη ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στο να δημιουργηθεί μια κοινότητα και να προσφέρουμε όπως μπορούμε, έστω και προτείνοντας μέρη, τήρησε σιγή ιχθύος.

Έτσι βέβαια, όταν ο καθένας κοιτάει μόνο τον εαυτό του, κανείς δεν πάει μπροστά και θα μένουν μερικοί μόνο δονκιχώτες - γραφικούς θα τους ονομάζουν - που θα παλεύουν με ανεμόμυλους.
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: yasmin1gr on 23 Dec, 2007, 17:19:03
Μην απελπίζεστε λιγοι και καλοι κανουν τη διαφορα οχι πολλοι και ευποροι εγω τι να πω που ειμαι και βίγκαν ομοφαγος??? εκει να δειτε πλακα
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: spiros on 23 Dec, 2007, 18:43:33
Δύσκολο να είσαι vegan και ωμοφάγος στην Ελλάδα και μη καπνίστρια. Γνωρίζω τέτοια άτομα στην Αθήνα πάντως.
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: yasmin1gr on 23 Dec, 2007, 19:10:43
Xεχε ειναι πιο ευκολο οταν εχεις δικτυωθει με αλλους χορτοφαγους και ωμοφαγους χαρη στο χορτοφαγικο φορουμ οπου κανουμε συναντησεις (ακαπνες) και παμε στο Φρουτοτυπο στη Ναυαρινου,  σε σπιτια και θα δουμε που αλλου. ειμαστε καμμια δεκαρια δηλωμένοι χορτοφαγοι και αλλοι τοσοι ωμοφαγοι υπαρχουν κι αλλοι αλλα δεν εκδηλωωνονται ακομη ειναι νωρις στην ελλαδα γι αυτο μολις τωρα εγινε η ενωση http://live-sustainably.blogspot.com/ και vegansociety (http://www.vegansociety.gr/)
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: spiros on 23 Dec, 2007, 19:17:26
Ευχαριστώ για τους συνδέσμους, χρήσιμοι. Πάντως, πολύ πριν από τα ζώα, υποφέρουν οι άνθρωποι καθώς και τα παιδάκια, που τα εξαναγκάζουν οι γονείς τους να υπομένουν τον καπνό τους και δεν έχουν καμία επιλογή.
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: psyhunterson on 24 Dec, 2007, 22:50:53
ναι και γω συμφωνώ με spiros. κάνω και γω βίγγαν διατροφή και μερικές φορές και ωμοφαγική. είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα. Τα παιδάκια πράγματι υποφέρουν από τον καπνό, και γενικά και όλη η φύσις υποφέρει από τα αποτσίγαρα. Τα ζώα είναι και αυτά μέρος της φύσης όπως και ο άνθρωπος άλλωστε. Στο μυαλό μου δεν τίθεται θέμα περί του ποιος είναι πio σημαντικός ή ποιος υποφέρει περισσότερο από τις αυτοκαταστροφικές μας συνήθειες, αλλά οτι πλήττουμε το ίδιο μας το περιβάλλον και μας μαζί. ΆΝθρωποι, παιδιά, ζώα, δάση, φύση είναι όλα ΕΝΑ. μέρη ενός ίδιου συνόλου. Αν καταστρέψεις το ένα καταστρέφεις και όλα τα άλλα και μαζί τον εαυτό σου. αλυσίδα είμαστε :)
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: yasmin1gr on 25 Dec, 2007, 23:12:30
Α δεν το είπα οτι πρώτα απ'όλα υποφερουν τα ζωάκια.. το ειπα οτι .. σύν ολα τα αλλα σηλαση εμάς και τα παιδιά ( το ξερω εκ πείρας το τελευταίο) υποφέρουν κι αυτά.. εχω δει γατα να παθαίνει κριση ασθματος  απο τσιγαρο...  απλα αυτα κανεις δε τα υπολογίζει σου λεει ζώα ειναι...
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: psyhunterson on 04 Jan, 2008, 16:09:57
το πρόβλημα είναι πως και αυτοί που είναι αρμόδιοι για να επιβάλουν πρόστιμο, μπορεί να είναι καπνιστές. γι'αυτό ακριβώς τιποτα δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα..:(
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: sarakinos on 29 Jan, 2008, 00:54:52
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Προώθησα ήδη την διεύθυνση σε καμιά 30αριά γνωστούς μου μη καπνιστές. Είναι θλιβερό ότι στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε σχεδόν καθόλου (πολιτικοί, κόμματα, ΜΜΕ, κοινή γνώμη) με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Είτε έχουμε αποδεχθεί το απαράδεκτο status quo και καταπίνουμε τον καπνό των άλλων είτε αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους με συνέπεια να γινόμαστε αντικοινωνικοί. Για μια ακόμα φορά, η Ελλάδα μένει πίσω...την ώρα που ο κόσμος όλος προχωρά.
Θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνουμε τόσοι πολλοί οι αντικαπνιστές ώστε να κάνουμε και μια ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά από την Βουλή (χωρίς να εμποδίσουμε την κυκλοφορία) μήπως και ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος.
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: minaki29 on 06 Apr, 2008, 09:18:58
Ως πρώην καπνίστρια και νυν φανατική αντικαπνίστρια δε θα μπορούσα παρά να δώσω συγχαρητήρια προς κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Μακάρι να μπορέσει να βάλει και αυτός ο δικτυακός τόπος ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα ενός καλύτερου αύριο.
Title: Συγχαρητήρια!
Post by: spiros on 06 Apr, 2008, 11:17:25
Ευχαριστούμε, minaki29! Το μόνο που εμείς ελπίζουμε δεν είναι τόσο να πάει μπροστά ο δικτυακός τόπος, αλλά να βοηθηθούν άνθρωποι, μέσω αυτού ή οποιουδήποτε άλλου, να αποτινάξουν αυτή την ύπουλη αρρώστια που λέγεται κάπνισμα.

Όποιος βοηθάει σε αυτό, πιστεύω κάνει τεράστιο κοινωνικό έργο, και οι πρώην καπνιστές έχουν σημαντικό ρόλο στο να παρακινήσουν και να στηρίξουν φίλους και γνωστούς.