Author Topic: Περιορισμός του καπνίσματος με… επιδότηση στην Αυστραλία  (Read 2835 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kix

  • Πρωτάρης
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Female
Περιορισμός του καπνίσματος με… επιδότηση στην Αυστραλία
Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα διαθέσει 50 εκατομμύρια δολάρια για να επιδοτήσει τα διάφορα χαπάκια και αυτοκόλλητα νικοτίνης με στόχο τον περιορισμό του καπνίσματος.

Συνήθως ένα πρόγραμμα εγκατάλειψης του καπνίσματος, διάρκειας δώδεκα εβδομάδων, με ειδικά χαπάκια, τσίχλες ή αυτοκόλλητα κοστίζει γύρω στα 400 δολάρια.

Τώρα θα κοστίζει μόνο 20 δολάρια για τους συνταξιούχους και 100 δολάρια για τους υπόλοιπους.

Σήμερα το ποσοστό των Αυστραλών που καπνίζει ανέρχεται στο 16% και στόχος της κυβέρνησης είναι να το περιορίσει στο 10%.

Στο πλαίσιο αυτό εκτός από την επιδότηση για το κόψιμο του τσιγάρου έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα και έχει αυξήσει σημαντικά τους φόρους αφού ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει κοντά 12 ευρώ.

Αναφορικά με τις απαγορεύσεις να σημειώσουμε πως ο δήμος της Αδελαΐδας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το κάπνισμα στους πεζόδρομους της πόλης.

«Ο καρκίνος μαστίζει την Αυστραλία, παίρνει τόσες ζωές και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μείωση του αριθμού των καπνιστών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πατάξουμε τη φοβερή αυτή ασθένεια» είπε η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον.

Η ίδια πρόσθεσε πως το κάπνισμα σκοτώνει κάθε χρόνο 15.000 Αυστραλούς και κοστίζει 31,5 δισ. ετησίως στην εθνική οικονομία.

Πηγή: ΣΚΑΪ