Author Topic: Καπνιστής: homo ψευδο-sapiens  (Read 6641 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline spiros

  • Administrator
  • Παλαιό μέλος
  • *****
  • Posts: 476
  • Gender: Male
    • spiros.doikas
    • greektranslator
    • Μεταφράσεις Αγγλικά-Ελληνικά
  • Κάπνισμα: Δεν κάπνισα ποτέ
Καπνιστής: homo ψευδο-sapiens
« on: 04 Sep, 2006, 08:04:26 »
Μάρκος:

Homo Sapiens: (λατ.) έμφρων άνθρωπος· είδος του γένους homo στο οποίο εντάσσεται ο σημερινός άνθρωπος. (Λεξικό "Φυτράκης - Τεγόπουλος")

Homo Ψευδο-Sapiens: άφρων άνθρωπος, υποείδος (ή μετάλλαξη) του γένους homo στο οποίο μεταξύ άλλων εντάσσεται και ο έχων απωλέσει σε μεγάλο βαθμό την τάση να μην απολαμβάνει το κάπνισμα και να αποφεύγει το βρώμικο αέρα ή να διακρίνει αυτόν από τον καθαρό, με σύνηθες παράλληλο σύμπτωμα την ρηχού έως επιφανειακού επιπέδου ικανότητα (αληθώς) φιλοσοφικών - Πνευματικών εμβαθύνσεων και αναζητήσεων. (Παραλεξικό "Μάρκος Καπίρης").

(Υποσημείωση: Παρατηρήστε πόσοι κάθονται με τις ώρες στα στέκια της Ομόνοιας και της Κάνιγγος (κέντρο Αθήνας) σε ώρες θερμοκρασιακής αναστροφής (εγκλωβισμός αιθαλομίχλης σε χαμηλά στρώματα) και καπνίζουν απανωτά τα τσιγάρα πίνοντας τον καφέ τους συζητώντας)

Καπνιστές μη θυμώνετε αλλά και μην απογοητεύεστε. Διότι απ΄ ό,τι φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος (και ολίγοι ευρίσκουσιν αυτόν) των διορθωτικών μεταλλάξεων (γονιδιακών τε και ψυχικών - Πνευματικών) ώστε να προκύψει πραγματικά Σοφός Άνθρωπος (του οποίου γνώρισμα είναι και το οτι "ποταμοί σοφίας ρέουν εκ της κοιλίας του").

Αλλά και αν επιμένετε να θυμώσετε, τότε πρέπει να σας πώ οτι σας πειράζω αστειευόμενος ή αστειεύομαι πειράζοντάς σας. Εξάλλου μπορείτε κάλλιστα να με πειράξετε κι εσείς επειδή αντί να καπνίζω, ενίοτε τρώω με το κουτάλι και με τη μία ολόκληρο το κουτί το ζαχαρούχο γάλα (η ζάχαρη κάνει επίσης κακό στην υγεία).

Ειρήνη:

Μάρκο υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με το ζαχαρούχο γάλα.Πρώτον σου ξυπνά παιδικές αναμνήσεις του τύπου ψαχουλεύω να βρω και να φάω ότι γλυκό και απαγορευμένο έχει κρύψει η μαμά.Και δεύτερον δεν κάνεις κακό παρά μόνο στον εαυτό σου.Ενώ οι καπνιστές κάνουν κακό και στη δικιά μας υγεία και μάλιστα άμεσα,όχι μόνο μακροχρόνια.
Γι'αυτό ότι και να σου πουν οι καπνιστές,δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα