Author Topic: Ηλεκτρονικό τσιγάρο  (Read 4731 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline spiros

  • Administrator
  • Παλαιό μέλος
  • *****
  • Posts: 476
  • Gender: Male
    • spiros.doikas
    • greektranslator
    • Μεταφράσεις Αγγλικά-Ελληνικά
  • Κάπνισμα: Δεν κάπνισα ποτέ
Ηλεκτρονικό τσιγάρο
« on: 23 May, 2008, 12:29:38 »


Το πρώτο ηλεκτρονικό τσιγάρο Ruyan της κινέζικης εταιρείας China’s Golden Dragon με νόημα μοιάζει με ένα κοινό τσιγάρο, αλλά δεν είναι κακό για την υγεία σας. Η τροφοδοτούμενη με μπαταρίες συσκευή χρησιμοποιείται ακριβώς όπως ένα κοινό, επιβλαβές τσιγάρο, αλλά αντί να επιβαρύνει τους πνεύμονες με πίσσα και νικοτίνη τον οργανισμό, απομακρύνει τα δηλητήρια παρέχοντας δόσεις νικοτίνης.

Η επιχείρηση υποστηρίζει ότι το προϊόν της είναι ο καλύτερος τρόπος να κόψει κανείς το τσιγάρο. Μήπως όμως είναι ένα θαυμάσιο τέχνασμα να στρέψει τους καπνιστές από τα κλασσικά στα ηλεκτρονικά τσιγάρα Ruyan;

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ήδη διαθέσιμα στην Κίνα, το Ισραήλ, την Τουρκία, και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για περίπου $208 ανά τεμάχιο.



Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ακολουθούν πλέον το παράδειγμα της κινεζικής εταιρείας που το 2007 κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτρονικό τσιγάρο, ως μέσο αντικατάστασης των βλαβερών τσιγάρων καπνού, ή ως μέσο σταδιακής εγκατάλειψης της επιβαρυντικής για την υγεία συνήθειας.

Χθες, μία ακόμη γαλλική εταιρεία, στην πόλη Μπορντό, παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ουσιαστικά πρόκειται για μικρή συσκευή υπό μορφή τσιγάρου ελάχιστα μακρύτερου από τα συνήθη τσιγάρα, η οποία διαθέτει φίλτρο που αλλάζει και το οποίο είναι γεμάτο με υγρό μείγμα νικοτίνης και προπυλενογλυκόλης.

Οταν ο χρήστης εισπνέει, όπως θα εισέπνεε, καπνίζοντας, η ροή του αέρα εντοπίζεται από έναν αισθητήρα και ένας μικροϋπολογιστής ενεργοποιεί έναν ψεκαστήρα ο οποίος ενσταλάζει μικροσκοπικές σταγόνες του υγρού μέσα στον αέρα, παράγοντας ατμό τον οποίο εισπνέει ο καπνιστής.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8334&pubid=728416

Σχόλιο: Αντί για ηρωίνη, μεθαδόνη. Περάστε από το τοπικό παράρτημα του ΟΚΑΝΑ να σας εξυπηρετήσουμε.

Offline akapnos

  • Νέο μέλος
  • *
  • Posts: 1
    • Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Απ: Ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Reply #1 on: 27 Aug, 2009, 15:39:10 »
Από τεχνικής άποψης, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελείται από τα εξής:

  Το αναλώσιμο φίλτρο:   
Πρόκειται για το μέρος του ηλεκτρονικού τσιγάρου που σας παρέχει την γεύση και την αίσθηση του πραγματικού καπνού.
   
    Το φίλτρο εμπεριέχει το άρωμα και την «γεύση» του καπνού - εάν επιθυμείτε μπορεί να περιέχει και μικροποσότητες νικοτίνης. Τα φίλτρα διαχωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε νικοτίνη. Υπάρχουν φίλτρα που ΔΕΝ περιέχουν νικοτίνη καθώς επίσης και φίλτρα που εμπεριέχουν μικροποσότητες νικοτίνης σε διάφορες αναλογίες.
    Αυτό σας βοηθάει να κόψετε σταδιακά τον εθισμό σας στο τσιγάρο χρησιμοποιώντας κάθε φορά και νέα φίλτρα με μικρότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη.
   Κάθε φίλτρο διαρκεί όσο περίπου 10 τσιγάρα και το αλλάζετε μόνο όταν χρειαστεί. Φυσικά, το κάθε φίλτρο είναι πολύ πιο φθηνό από τα τσιγάρα στα οποία αναλογεί!
   Τον μικροεπεξεργαστή
Ο μικροεπεξεργαστής ελέγχει οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο  από την δημιουργία του ατμού(γιατί για ατμό μιλάμε!) έως τον χειρισμό της ένδειξης φλόγας (LED).

   Τον σταθμό δημιουργίας ατμού ή ατομάιζερ ή ατμιστής.
Εδώ δημιουργείται ο άοσμος και αβλαβής ατμού που εκπνέετε.

   Την επαναφορτιζόμενη μπαταρία:
Πρόκειται για την υπέρ-ελαφριά, υψηλής ποιότητας επαναφορτιζόμενη μπαταρία που χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

   Την ένδειξη φλόγας (LED):
 Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσομοιώνει την φλόγα του πραγματικού τσιγάρου τέλεια χρησιμοποιώντας ένα φωτάκι τύπου LED!
Το ενημερωτικό Φόρουμ για το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο-Ηλεκτρονικό Κάπνισμα. www.akapnos.gr