Author Topic: Έλληνες καπνιστές...  (Read 6737 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline antismoke

  • Δόκιμο μέλος
  • **
  • Posts: 99
  • Gender: Female
  • Φανατική Αντικαπνίστρια
Έλληνες καπνιστές...
« on: 22 Nov, 2007, 22:58:53 »
Από τα ΝΕΑ-online

(Της Άννας Δαμιανίδη )



ΔΕΥΤΕΡΑ
  19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007
  Αρ.Φύλλου:18.993 
 
 Αντιπαθητικοί αντικαπνιστές

Της Άννας Δαμιανίδη
Στην Καλιφόρνια κάπου, σε κάποιο μέρος με όνομα ίσως ισπανικό, δεν θυμάμαι, θα απαγορεύσουν το κάπνισμα ακόμη και στον δρόμο. Ίσως το απαγόρευσαν ήδη, αν κρίνω από τον πονοκέφαλο που έχω κάθε πρωί ύστερα από παραμονή το βράδυ σε αθηναϊκό κλειστό χώρο.
Όπως το πέταγμα της πεταλούδας στην Κίνα κάτι κάνει στη Μέση Ανατολή, έτσι και η απαγόρευση καπνίσματος στον κόσμο κάτι κάνει στη μέση τιμή νικοτίνης στην ατμόσφαιρα.
Για κάθε απαγόρευση οπουδήποτε στην πλανήτη, οι κάτοικοι της Ελλάδας το θεωρούν υποχρέωσή τους να καπνίζουν λίγο παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, για να τιμήσουν τους καταπιεσμένους συντρόφους τους ανά τον κόσμο. Τη μέρα που απαγορεύτηκε το κάπνισμα στις παμπ της Αγγλίας ντουμανιάσανε οι ταβέρνες, τα καφενεία και τα ρεστοράν της Αθήνας. Τη μέρα που η απαγόρευση πέρασε στην Ιταλία, έγινε πυκνή ομίχλη η τσιγαρίλα στην ελληνική επικράτεια. Ο καημός των καπνιστών του κόσμου νταλκαδιάζει τους ντόπιους. Το σεκλέτι Ευρωπαίων, Αμερικανών, Αυστραλών κάνει το τσιγάρο τους βαρύτερο, τολμηρότερο, αποφασιστικότερο, πικρόπιοτο, πυκνότερο.Κι αν έχεις περάσει κάποια στιγμή από την κατηγορία των καπνιστών και το έχεις κόψει, μπορείς να βρεις λίγη κατανόηση για λόγους υγείας, αν όμως οι εφηβικές σου προσπάθειες να συνηθίσεις το κάπνισμα απέβησαν άκαρπες επί σειρά ετών, αν ποτέ σου δεν χάρηκες αυτό το πράγμα που λέγεται κάπνισμα, τότε αυτή η χώρα σε φτύνει σαν καμένη γόπα. Και βέβαια δεν είσαι παθητικός καπνιστής, δεν είσαι παρά αντιπαθητικός αντικαπνιστής, όπως λένε καίρια οι τοίχοι των Εξαρχείων, που λένε πάντα τις βαθιές αλήθειες. Πού να κρυφτείς, δεν έχει καφενείο για σένα, δεν έχει οδό, πάλι καλά που στα τρόλεϊ απαγορεύεται από τον καιρό που τα εισήγαγαν και είχαν ξεχάσει να βγάλουν τις πινακίδες.

 
 
« Last Edit: 22 Nov, 2007, 23:01:43 by antismoke »
Παρακαλώ μή καπνίζετε...κόψτε το για να μη σας κόψει... η θα σας κόψω εγώ...

Offline psyhunterson

  • Πρωτάρης
  • *
  • Posts: 31
  • Gender: Male
  • Human mind is a parachute. It works when it's open
Απ: Έλληνες καπνιστές...
« Reply #1 on: 24 Dec, 2007, 22:13:42 »
αλήθεια είναι. που να πας και δεν θαχει καπνό? μέχρι και στις τράπεζες καπνίζουν! όταν καπνίζει ο γέρος διευθυντής της τραπέζης τι να του πει ο εργαζόμενος? το έχω συναντήσει πολλές φορές το σκηνικό. απλά κανείς δεν μιλάει γιατί θα έχει συνέπειες στην χειρότερη και θα γίνει κακός, αντιπαθητικός, γραφικός στην καλύτερη. Το θέμα είναι οτι δεν θα αλλάξει και τίποτα γιατί οι περισσότεροι καπνιστές που έχουν εξουσία στον χώρο εργασίας, αρνούνται να το σταματήσουν! Μέχρι και μπροστά σε έγγυο έχω δει να καπνίζουνε σε χώρο εργασίας. και δεν καταλαβαίνουν τίποτα πια... τέτοια γαϊδουριά...

να προσθέσω, οτι ενώ στο αμάξι μου δεν επιτρέπω ποτέ να καπνίσει κανένας, στο σπίτι μου όταν έρχεται κάποιος πολύ καλός φίλος και τον εκτιμώ, δεν μου πάει καρδιά να του απαγορέψω την βλαβερή του συνήθεια. Παίζει ρόλο και ο τρόπος του βέβαια. Ας πουμε ήρθε ένας αδερφικός φίλος τις προάλλες και με ρώτησε πολύ ευγενικά αν μπορούσε να καπνίσει και πως αν ήθελα θα μπορούσε να το κάνει και στο μπαλκόνι. με αυτή τη συμπεριφορά τον επέτρεψα και μέσα στο σπίτι μου γνωρίζοντας οτι θα ήταν βλαβερό και για μένα κάτι τέτοιο..

δεν λεω οτι είναι σωστό να ενεργούμε έτσι, απλά ήταν κάτι προσωπικό που βγήκε από μέσα μου. that's all...

Συνήθως η γαΪδουριά και η αναισθησία είναι που με εξοργίζει...
« Last Edit: 24 Dec, 2007, 23:14:08 by spiros »
Η πραγματικότητα είναι η πιο επίμονη ψευδαίσθηση...  Άλμπερτ Άϊνσταϊν.

Offline yasmin1gr

  • Πρωτάρης
  • *
  • Posts: 45
  • Gender: Female
  • Ακόμη και τα ζώα υποφέρουν απο το κάπνισμα
Απ: Έλληνες καπνιστές...
« Reply #2 on: 25 Dec, 2007, 23:08:20 »
Οντως κι εμενα αν και με πειραζει και ο καπνος οσο ευγενικο κι αν ειναι το ατομο...οχι οτι δεν εχω κανει ποτε εξαιρεσεις...
Ζωοφιλικό Σωματειο Αργος- Ομάδα Ψυχολόγων Υπερ των Ζώων