Αντικαπνιστικό φόρουμ

Γενικά => Νέα μέλη => Topic started by: freedom on 16 Dec, 2009, 19:07:22

Title: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: freedom on 16 Dec, 2009, 19:07:22
Καλησπέρα κι από μένα, αν και είμαι φρέσκια στο club των μη-καπνιστών (ούτε 2 μήνες) έχω την αίσθηση ότι πλέον έχω απελευθερωθεί, μετά από σχεδόν 15 χρόνια :(

Βέβαια είμαι ακόμη σε πολύ δύσκολο στάδιο, πρέπει να βρίσκομαι σε επαγρύπνηση και χρειάζομαι στήριξη και γενικότερα ένα θετικό feedback... αλλά αισθάνομαι ΤΕΛΕΙΑ που δεν καπνίζω!

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω και στο internet κάποια στήριξη για την περίοδο στην οποία βρίσκομαι. Αυτό που εννοώ είναι ότι υπάρχει πολύ υλικό για όσους καπνίζουν ακόμη και θέλουν να μπουν στη διαδικασία διακοπής, υπάρχει επίσης πολύ υλικό για τις πρώτες μέρες της σωματικής εξάρτησης, αλλά το υλικό για το διάστημα 2-6 μήνες πχ είναι σχεδόν ανύπαρκτο κι εκεί η ψυχολογική εξάρτηση είναι ακόμη παρούσα.

Αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ τελικά είναι τα βιβλία (τύπου Carr κτλ) που σε κάνουν να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά καθώς και οποιαδήποτε μορφή άσκησης, στην οποία βλέπω ότι ανταπεξέρχομαι πολύ πιο άνετα.

Τέλος πάντων... το θετικό είναι ότι πρώτη φορά αυτά τα 15 χρόνια είμαι για 2 μήνες σχεδόν χωρίς ούτε μία τζούρα... ελπίζω να συνεχίσω και να γίνω άξιο κι ενεργό μέλος του nonsmokersclub!
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους no-smokers!
Post by: spiros on 16 Dec, 2009, 23:41:18
Συγχαρητήρια! Τώρα, προσπάθησε να κάνεις παρέα με μη καπνιστές, τουλάχιστον στην αρχή, για να μην μπαίνεις σε πειρασμό.
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους no-smokers!
Post by: freedom on 17 Dec, 2009, 00:09:07
Ευχαριστώ Σπύρο  :)
Οι περισσότεροι αυτό λένε, αλλά η αλήθεια είναι πως δε με έχει ενοχλήσει μέχρι στιγμής. Και έξω βγαίνω κανονικά και τους καφέδες μου πίνω κανονικότατα (και μυρίζουν πιο ωραία τώρα  ;)
Οι δύο φορές που έχω ζοριστεί και ήμουν στο τσακ για ένα τσιγαράκι ήταν σε φάσεις ποτού... όταν είχα πιεί .... χμμμ... ας πούμε λίγο περισσότερο από δυό ποτηράκια  ;D
Και στις δύο περιπτώσεις με συγκράτησε φίλη καπνίστρια! Και μη φανταστείτε ότι με κρατούσε με νύχια και με δόντια... απλά είπε: "Όχι, δε θα κάνεις ΤΩΡΑ", κι εγώ σαν καλό κορίτσι υπάκουσα. Οπότε μάλλον τα ποτά και τα ξενύχτια πρέπει να προσέχω, γιατί απ' ότι φαίνεται τα έχουμε (κακώς) συνδυάσει άρρηκτα με τα τσιγάρα.
Στο σπίτι μου έχω ακόμη τον καπνό που είχα αφήσει στη μέση πριν δύο μήνες... δεν θέλω να είμαι μη-καπνίστρια επειδή δεν υπάρχουν πειρασμοί γύρω μου αλλά επειδή έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν μου προφέρει ΤΙΠΟΤΑ και τελικά να μπορώ άνετα σε πρώτη φάση να ξεπερνώ τους "πειρασμούς" και σε δεύτερη να μην τους διακρίνω καν.
Συγνώμη αν σας ζαλίζω, δεν ξέρω πόσοι από σας που το διαβάζετε είστε πρώην καπνιστές, αλλά όσοι είστε προφανώς καταλαβαίνετε την ψυχολογία μου αυτή τη στιγμή και ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης και ζωής σ' αυτή τη φάση.
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους no-smokers!
Post by: spiros on 17 Dec, 2009, 00:15:44
Το να μπορείς να το κόψεις και να το διατηρήσεις κομμένο χωρίς βοήθειες είναι το ιδανικότερο. Μακάρι όλοι να έχουν αυτήν την ψυχική δύναμη και την καθαρή σκέψη που απαιτείται για να ξεπεράσουν έναν άχρηστο και καθ' όλα επιβλαβή εθισμό.
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους no-smokers!
Post by: freedom on 17 Dec, 2009, 00:30:47
Πολύ σημαντικοί και οι δύο παράγοντες που αναφέρεις! Ειδικά αυτός της καθαρής σκέψης. Είναι σαν ένας γρίφος ή ένα μαθηματικό πρόβλημα: Το πιάνεις από δω... το πιάνεις από κει... καμία λύση δε διαφαίνεται στον ορίζοντα. Και τελικά, μόλις καταφέρεις να το λύσεις ή κάποιος σου πει τη λύση, σου φαίνεται απλούστατο... γελοίο... δεν μπορείς να φανταστείς ΠΩΣ ήταν δυνατό να μην το βλέπεις τόση ώρα!
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: jpil on 17 Dec, 2009, 22:39:46
Μπράβο φίλε, καλές άκαπνες γιορτές!
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: spiros on 17 Dec, 2009, 22:40:21
Φίλη είναι -:)
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: freedom on 18 Dec, 2009, 08:52:44
Ναι... φίλη είμαι  :D (Ελένη)
Ευχαριστώ πολύ jpil... επίσης! Βέβαια το "άκαπνες" είναι σχετικό... ειδικά τώρα στις γιορτές... αφού ήδη έχει αρχίσει να με ενοχλεί η επιστροφή στο σπίτι που αρκετές φορές συνοδεύεται από βγάλσιμο ρούχων στο μπαλκόνι και ντους από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που ο κόσμος "του δίνει και καταλαβαίνει" (και στο ντουμάνιασμα μεταξύ άλλων).
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: spiros on 18 Dec, 2009, 14:30:39
Η χαρά της... αιθάλης  ;D
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: jpil on 19 Dec, 2009, 16:00:39
Φίλη είναι -:)

Χίλια συγνώμη...  :)
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: spiros on 19 Dec, 2009, 16:04:35
Υπάρχει το εικονίδιο που προσδίδει το φύλο (πρέπει βέβαια κάποιος να το έχει συμπληρώσει στο προφίλ για να φαίνεται).
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: jpil on 19 Dec, 2009, 16:05:48
Το πρόσεξα λίγο αργά...
Title: Απ: Επιτέλους ανήκω στους μη καπνιστές!
Post by: spiros on 19 Dec, 2009, 16:16:23
Ακόμη και τώρα μπορείς να βάλεις το δικό σου -:)

Βλέπε και:
http://www.nonsmokersclub.com/forum/index.php?topic=7022.0 (http://www.nonsmokersclub.com/forum/index.php?topic=7022.0)