Γενικά > Γενική συζήτηση

Πόση «ευφυΐα» κρύβεται σε αποφάσεις σαν το ξεκίνημα του καπνίσματος;

<< < (3/4) > >>

freedom:
Ο αφορισμός σου ήταν πολύ συγκεκριμένος... όχι απέναντι σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο αλλά απέναντι στους καπνιστές. Δεν ξέρω αν υπάγεται στην ψυχολογία το γεγονός ότι θέλησα να αντικρούσω τον παραπάνω γενικό κατά τ' άλλα αφορισμό... αν ναι, ενημέρωσέ με σε παρακαλώ αν βγει κάποιο πόρισμα  :D Είναι που δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί όμως....
Εγώ απλά σχολίασα ούτως ώστε να δείτε οι μη καπνιστές και μια άλλη σκοπιά. Θα σου πω ένα παράδειγμα... Επειδή ανήκω στον κλάδο της εκπαίδευσης, με μεγάλη μας λύπη παρατηρούμε ότι τα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών τα φτιάχνουν άτομα που δεν έχουν εμπειρία από τάξη ή που είχαν μπει σε τάξη πριν από 25 χρόνια και τώρα είναι στα γραφεία και "το παίζουν" ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα είναι οικτρό τις περισσότερες φορές. Αυτό μου θυμίζετε κι εσείς, οι μη καπνιστές... Σχολιάζετε και απορρίπτετε πράγματα ενώ δεν ξέρετε (και δεν μπορείτε να φανταστείτε) πώς είναι να είσαι μπλεγμένος στα δεσμά του τσιγάρου... Είναι ναρκωτικό, μεγάλο ναρκωτικό, κι αυτό δεν μπορεί να το αντικρούσει κανείς!
Ξαναλέω για μια ακόμη φορά (για να τελειώσει επιτέλους αυτό το θέμα, γιατί άκρη δεν πρόκειται να βγει)...
Δεν δικαιολογώ την έλλειψη σεβασμού από τους καπνιστές, η οποία δυστυχώς έχει λάβει τεράστια έκταση. Αλλά ο στόχος σας πρέπει να είναι το τσιγάρο, οι καπνοβιομηχανίες, οι κυβερνήσεις και οι ιθύνοντες περισσότερο... και πολύ λιγότερο οι καπνιστές.

NoBorders:
ποση ευφυια κρυβεται σε αυτη την προταση ? καθολου ! δν ειναι θεμα δεικτη ευφυιας το αν καπνιζεις η οχι .αν αντιμετωπιζεις τους ανθρωπους με τετοια κριτηρια,θα το ριξεις στο τσιγαρο στο τελος.σοβαρευτειτε λιγο! η απορια σου (πώς είναι δυνατόν ευφυείς άνθρωποι όχι μόνο να ξεκινούν το κάπνισμα, αλλά και να το συνεχίζουν για όλη τους τη ζωή;) ειναι οντως χαζη,οπως λες ο ιδιος.φιλικα,η οχι.

Mastouritsas:
Σπυράκο με τον καλό λόγο στο στόμα είσαι πάντως... :)

Mastouritsas:
Προσπαθείς να κρυφτείς ανά τους καιρούς αλλά δε μπορείς πάντως!Έχω άδικο ή όχι που θεωρώ πως έχεις εμμονές με τους καπνιστές και όχι με το κάπνισμα?

Μάρκος Καπίρης:
Χαίρετε άπαντες!
Επανήλθα για να διατυπώσω μια απορία μου:  Το κάπνισμα είναι "βλαβερή συνήθεια" ή  μήπως πρόκειται απλώς για  "συνηθισμένη βλάβη";

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version