Author Topic: Παθητικό κάπνισμα και εργασία...  (Read 5715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline antismoke

  • Δόκιμο μέλος
  • **
  • Posts: 99
  • Gender: Female
  • Φανατική Αντικαπνίστρια
Πόσους εργαζόμενους σκοτώνει κάθε χρόνο το παθητικό κάπνισμα;
21-04-2003


Νέα εντυπωσιακά στοιχεία έχουν προκύψει από έρευνες εμπειρογνωμόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με το παθητικό κάπνισμα:

Κάθε χρόνο το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει στη χώρα αυτή 1,200 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι αυτοί υποχρεώνονταν στο χώρο εργασίας τους, να εισπνέουν τον καπνό που απελευθέρωναν άλλοι που επέλεγαν να καπνίζουν

Από τους 1,200 εργαζόμενους που πέθαιναν από το παθητικό κάπνισμα, οι 900 ήσαν υπάλληλοι σε γραφεία, οι 165 υπάλληλοι σε μπαρ και οι υπόλοιποι 145 ήσαν εργάτες σε βιομηχανικές μονάδες

Τα δεδομένα αυτά έδειξαν ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 3 φορές περισσότερα άτομα από τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος παρά από τα εργατικά ατυχήματα

Συνοπτικά, 3 εργαζόμενοι κάθε μέρα, πεθαίνουν λόγω του παθητικού καπνίσματος
Οι αρμόδιοι οργανισμοί που διαφωτίζουν το κοινό για τις επιπτώσεις του καπνίσματος όπως το Action on Smoking and Health θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και σκανδαλώδης.

Η ανεπάρκεια της Βρετανικής κυβέρνησης να εφαρμόσει αποτελεσματικά ένα κώδικα εργασίας που να προστατεύει στην πράξη τους εργαζόμενους από το παθητικό κάπνισμα, οδήγησε στη θλιβερή αυτή κατάσταση.

Τονίζεται από τις οργανώσεις εναντίον του καπνίσματος ότι οι εργοδότες κινδυνεύουν στη χώρα αυτή, από δικαστικές αγωγές που θα κινηθούν από τους εργαζόμενους λόγω της ανεπάρκειας τους, στο να τους προστατεύουν κατά τη διάρκεια της εργασίας από το παθητικό κάπνισμα.

Ο καπνός είναι ένα προϊόν το οποίο έχει την θλιβερή και μοναδική ιδιότητα να σκοτώνει όταν χρησιμοποιείται κανονικά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο το κάπνισμα σκοτώνει συνολικά 120,000 ανθρώπους. Από αυτούς, οι 12.000 πεθαίνουν από συνέπειες του παθητικού καπνίσματος στο οποίο υποβλήθηκαν στο σπίτι τους, στην εργασία τους ή σε άλλες κοινωνικές συνάξεις.

Πολύ συχνά οι μη καπνιστές που υποβάλλονται στο παθητικό κάπνισμα δεν αντιλαμβάνονται ότι υπόκεινται στις δηλητηριώδεις επιδράσεις του καπνού.
Έρευνες που έγιναν για το θέμα έδειξαν ότι άτομα του περιβάλλοντος των καπνιστών, έχουν μέσα στα υγρά του σώματος τους (αίμα, ούρα) σημαντικές συγκεντρώσεις νικοτίνης και κοτινίνης.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι εν αγνοία τους, οι μη καπνιστές δηλητηριάζονται από το κάπνισμα των άλλων.

Ο αέρας του περιβάλλοντος εργασίας μπορεί να μολύνεται από τον καπνό που εκπέμπεται από τους καπνιστές. Τα συστήματα εξαερισμού όσο δυνατά και εάν είναι αποδεικνύονται ανεπαρκή για να καθαρίσουν τον περιβαλλοντικό αέρα των εργαζομένων.

Συμπερασματικά θα τονίσουμε το γεγονός ότι επιβάλλεται να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, σε όλους τους χώρους εργασίας για την προστασία των εργαζομένων από τις θανατηφόρες συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.  >:(
Παρακαλώ μή καπνίζετε...κόψτε το για να μη σας κόψει... η θα σας κόψω εγώ...