Αντικαπνιστικό φόρουμ

Μη καπνιστές => Αξιολόγηση χώρων => Topic started by: niklab on 18 Feb, 2008, 14:32:02

Title: Κάπνισμα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Χαλανδρίου
Post by: niklab on 18 Feb, 2008, 14:32:02
A/A   Αποστολέας:   Ημερομηνία:   Μήνυμα:

1   ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ   1/2/2008 9:39:00 μμ   Υπάρχει κανένας υπεύθυνος στο γήπεδο Χαλανδρίου, να πει κάτι στους θεριακλήδες καπνιστές (μπαμπάδες που παρακολουθούν τα παιδιά τους που παίζουν μπάλα), οι οποίοι φυσάνε τον καπνό τους στη μούρη εκείνων των ατυχών που τρέχουν στις ακριανές διαδρομές; γιατί μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο (ταρτάν του στίβου); μήπως επειδή πληρώνουν;

2   Ελένη Ρήγα   9/2/2008 5:41:00 μμ   Μα αγαπητέ μου κύριε δεν γνωρίζετε ότι στο Χαλάνδρι προωθείται, ειδικά στους νέους, η υγιεινή συνήθεια του καπνίσματος με κάθε τρόπο; Έχετε μπει ποτέ στο Κέντρο Νεότητας στην οδό Δαναΐδων; Υπάλληλοι και επισκέπτες καπνίζουν μανιωδώς και τα παιδιά παίζουν δίπλα και πάνω στο πατάρι πιγκ-πογκ. Ανοίγουν δηλαδή καλά οι πνεύμονές τους να δεχτούν την ευεργετική νικοτίνη. Φώναξα, ενημέρωσα μέχρι και τον κ. Δήμαρχο καθώς και τον γιατρό -δημοτικό σύμβουλο ,και το αποτέλεσμα ήταν να μπει μια πινακίδα σε μια κολόνα ¨χώρος μη καπνιζόντων" για το μισό κομμάτι του ενιαίου χώρου.¨ Σκέτη κοροϊδία δηλαδή, που φυσικά ούτε και αυτή γίνεται σεβαστή

3   ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ   12/2/2008 3:44:00 μμ   Κύριε Λαμπρινόπουλε
θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στο γήπεδο Χαλανδρίου, 'oπως και σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου , φυσικά και υπάρχουν υπεύθυνοι, μόνο που ασχολούνται με την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια των παικτών και φιλάθλων.
Οπως γνωρίζετε πολύ καλά και φυσικά και η κα.Ρήγα που "συμμετέχει" στο ερώτημα σας, ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας , δεν είναι θέμα αστυνόμευσης ή παρατήρησης, αλλά αγωγής και παιδείας που έχουμε από τους γονείς μας και τους δασκάλους μας. Θεωρείτε κ.Λαμπρινόπουλε ότι ένας υπάλληλος του Δήμου θα συνετίσει τους καπνιστές γονείς που αγνοούν , δεν σεβονται και αποτελούν πρότυπο πρός αποφυγήν για τα ίδια τους τα παιδιά

4   Νένα Ρήγσ   13/2/2008 5:35:00 μμ   ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ [ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΙ/Γ.Π.οικ 76017/ΦΕΚ Β 1001/2002 ] ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΑΞΙΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΥΜΕΓΕΘΩΝ ΤΑΜΠΕΛΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗ [ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΆΣ] ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΦΟΥ Η ΕΙΣΠΝΟΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

5   παπαλοπουλου   15/2/2008 4:47:00 μμ   Για το ιδιο θεμα εχω μαλώσει, γίνει γραφική κοκ και από τους υπέυθυνους των ομάδων και από τους μπαμπάδες από τον Νοεμβριο που πάω τα απιδια μου να παιξουν μπάλα στο γηπεδο. Εξελαβα δε την παρακάτω απάντηση από παραγοντα της ΑΕΧ, όχι από μπαμπά, "ειναι ανοιχτός '΄χωρος κα θα κάνουμε τι θελουμε. Αμα μπει ταμπελα μην καπνιζετε, τότε θα σταματησουμε". Μηπως λοιπόν το γραφείο δημάρχου πρέπει να κάνει και κατι παραπάνω από το να θεωρεί ότι όλοι εχουν μεγαλώσει με αρχες, αξιοπρεια και σεβασμό στους γύρω τους, ώστε να προστατευσει την αξιοπρέπεια των υπολοιπων?
Εχω ηδη μιλήσει με τον κο Κατσαφάδο γαι ολα αυτά τα Χριστούγεννα, ο οποίος συμφωνησε μαζί μου, αλλά ταμπελα δεν ειδα.

6   ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ   17/2/2008 8:03:00 μμ   ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σε συνέχεια μηνυμάτων που αφορούν στο θέμα, θα μου επιτρέψετε ως αθλητή και ως άνθρωπο, που προσπαθεί να σέβεται το αγαθό της υγείας του και της ύπαρξης του, να σας απαντήσω με τα παρακάτω:

Μου απαντήσατε ότι: ΄΄ υπάρχουν υπεύθυνοι, μόνο που ασχολούνται με την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια των παικτών και φιλάθλων… ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας , δεν είναι θέμα αστυνόμευσης ή παρατήρησης, αλλά αγωγής και παιδείας που έχουμε από τους γονείς μας και τους δασκάλους μας …΄΄ και συνεχίζετε διερωτώμενοι: ΄΄ Ένας υπάλληλος του Δήμου θα συνετίσει τους καπνιστές γονείς που αγνοούν , δεν σέβονται και αποτελούν πρότυπο προς αποφυγήν για τα ίδια τους τα παιδιά ; ΄΄

Με όλο το σεβασμό, αλλά η απάντησή σας μου δίνει την εντύπωση ότι μάλλον η σχέση σας με τα θέματα υγείας, αθλητισμού και διοίκησης (management) είναι η ίδια με τη σχέση που έχω, περί αστροναυτικής, διότι:

1. Το κάπνισμα προκαλεί (τουλάχιστον), καρκίνο, αναπνευστικά και νοσήματα καρδιάς και αγγείων - το δέχτηκαν όλες οι εταιρείες τσιγάρων - για ποια ασφάλεια λοιπόν μιλάτε;

2. Εντός του σταδίου δεν υπάρχουν παίκτες και φίλαθλοι, όπως γράφετε, αλλά:
     α. Αθλητές από Ακαδημίες ποδοσφαίρου (μικρά παιδιά, των οποίων οι μπαμπάδες πληρώνουν).
     β. Οι προπονητές τους (οι οποίοι πληρώνονται από τις Ακαδημίες, άρα δεν μπορούν να τα ΄΄ χαλάσουν ΄΄ με τους μπαμπάδες).
     γ. Αθλητές διαφόρων ηλικιών από άλλα αγωνίσματα δρόμων, οι οποίοι κάνουν προπόνηση, είτε κατευθυνόμενοι από προπονητές (χρονομετρήσεις κλπ), είτε προπονούνται μόνοι τους.
     δ. Κάτοικοι της περιοχής (συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας), οι οποίοι αντί να κάθονται στα καφενεία, ή πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ή στους καναπέδες των σπιτιών τους, προσπαθούν να κρατήσουν καλή φυσική κατάσταση.
     ε. 2-3 θεριακλήδες μπαμπάδες, που αντί να κάθονται στην κερκίδα που βρίσκεται 2-3 μέτρα ποιο πίσω, κάθονται στους πάγκους των προπονητών, εντός του γηπέδου ή στέκονται όρθιοι στις δύο ακριανές διαδρομές και συζητούν σε πηγαδάκια καπνίζοντας.

3. Εσείς ως Δήμος δεν αστυνομεύετε κάποιους χώρους; Δεν έχετε δημοτική αστυνομία; Για όλα τα άλλα θέματα οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου έχουν αγωγή και παιδεία από τους γονείς τους και τους δασκάλους τους ; Οδηγίες δεν δίνετε στους υπαλλήλους σας; Οι υπάλληλοι κάνουν ότι γουστάρουν; Δεν ελέγχουν κανόνες; Όταν ένας υπάλληλος είναι ανήμπορος, τον αντικαθιστούμε με άλλον που μπορεί. Αλλιώς θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τον αμέσως προϊστάμενό του.

Με το 1ο μήνυμά μου ζήτησα αν το καταλάβατε τη βοήθειά σας. Παρακαλώ πολύ, είναι δυνατόν να μου απαντήσει κάποιος που να έχει περισσότερη σχέση με τα θέματα υγείας, αθλητισμού και διάφορα άλλα διοικητικά θέματα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΣΧΌΛΙΟ 1o : Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο πολίτης χέρι - χέρι, όπως  o αθλητισμός και το παθητικό κάπνισμα .
ΣΧΌΛΙΟ 2o : Πολλά πολλά μπράβο στο Δήμο.