Author Topic: Θέλω να φύγω εξωτερικό γιατί αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ με το κάπνισμα  (Read 8415 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline spiros

  • Administrator
  • Παλαιό μέλος
  • *****
  • Posts: 476
  • Gender: Male
    • spiros.doikas
    • greektranslator
    • Μεταφράσεις Αγγλικά-Ελληνικά
  • Κάπνισμα: Δεν κάπνισα ποτέ
Αντικαπνίστρια:

Βρήκα το site σας τυχαία. Έχω πολλές ερωτήσεις. Κατ'αρχήν αν υπάρχουν μέλη που μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους.

Δεύτερον θέλω να φύγω εξωτερικό γιατί αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ με το κάπνισμα. Ξέρει κάποιος τι γίνεται στν παραγματικότητα στην υπόλοιπη ευρώπη και όχι μόνο στη νομοθεσία τους;

spiros:

Στην Βόρεια Ευρώπη τα πράγματα είναι πολύ καλά σε όλες τις χώρες όσον αφορά τους χώρους εργασίας. Τώρα τελευταία μάλιστα έχει απαγορευτεί το κάπνισμα ακόμη και σε μπαρ σε Ιταλία, Αγγλία.

Ωστόσο, εάν έχεις προβλήματα υγείας και εργάζεσαι στο δημόσιο μπορείς να ακολουθήσεις και τη δικαστική οδό. Βλέπε http://www.nonsmokersclub.com/content/view/23/2/

Όσο περισσότεροι το κάνουν τόσο πιο εύκολο θα είναι για όλους μας.

Αντικαπνίστρια:

Για την νομική διεκδίκηση το ξέρω,γιατί όντως δουλεύω στο δημόσιο και μάλιστα σε νοσοκομείο-ΚΑΦΕΝΕΙΟ! Έχω απευθυνθεί πολλάκις στο παρελθόν και στο υπουργείο,αλλά να μου επιτραπεί η έκφραση με καλωδιώσαν κανονικά(για να μην πω κάτι άλλο).
Το κακό είναι ότι η δικαστική οδός θα μου στοιχίσει ένα ποσό που δεν το έχω-γύρω στα 6000ευρώ.Τόσα είχε δώσει η κα Κούρτη εάν τη θυμάστε από τον αγώνα της να βρεθεί χώρος μη καπνιστών σε κατάστημα ΟΑΕΔ,και όχι παθητικών καπνιστών.Επειδή έχω μιλήσει μαζί της και με τον δικηγόρο της,τη μεταθέσαν από το Μπραχάμι ή τον Άγιο Δημήτριο-κάπου εκεί,προς την Νέα Ιωνία απόσταση τεράστεια από τον τόπο κατοικίας της.Κάτι δύσκολο με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.Χώρια τον ψυχολογικό πόλεμο που αντιμετώπιζε για περίπου 9 χρόνια που έκανε για να γίνει η πρώτη δίκη.
Λόγω προβλημάτων υγείας έχω κι εγώ πρόβλημα.Μικρών που επιδυνόνονται με το κάπνισμα.Και όχι μόνο στο χώρο εργασίας βέβαια.
Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.Είχα γράψει στο προηγούμενο μήνυμά μου νέο μέλος.

spiros

Δυστυχώς, καθώς η χώρα μας είναι πολύ πίσω σε αυτό το ζήτημα, μόνο κάποιοι Δονκιχώτες σαν κι εμάς μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξουν τα πράγματα. Εκτός από τη δικαστική οδό βοηθάει και η ένωση των μη καπνιστών για άσκηση πολιτικής πίεσης - πράγμα που επιδιώκουμε να πετύχουμε μέσω αυτού του ιστότοπου.

Καλό είναι να εγγραφείς κανονικά στο σάιτ και να συνδέεσαι πριν δημοσιεύεις. Έτσι θα υπάρχει και λίστα με τα μηνύματά σου ως χρήστη.
« Last Edit: 04 Sep, 2006, 07:55:43 by spiros »