Μη καπνιστές > Αξιολόγηση χώρων

Κάπνισμα στο International Publishers Exhibition στο Caravel

(1/1)

spiros:
Παρευρέθηκα στην παραπάνω έκθεση ξενόγλωσσων βιβλίων όπου παρατήρησα, για άλλη μια φορά, αρκετά άτομα να καπνίζουν στο κύριο τμήμα του εκθεσιακού χώρου... γεγονός ουδόλως περίεργο καθώς θυμάμαι ακόμη και υπαλλήλους βιβλιοπωλείων να καπνίζουν (Πολιτεία, Πρωτοπορία π.χ.).

Πάλι καλά που δεν έβαλαν και φωτιά στα βιβλία.

antismoke:
Για εμένα τουλάχιστον, οι καπνιστές είναι απολίτιστα άτομα. Και ως γνωστόν διάβασμα και βιβλία = πολιτισμός.Οπότε δεν το βρίσκω διόλου απίθανο αυτό που λες.

spiros:
Δεν θα έλεγα ότι είναι απολίτιστα άτομα - απλά εθισμένα. Έχω φίλους (πρώην / νυν) καπνιστές οι οποίοι είναι υπέροχοι άνθρωποι και έχουν και σεβασμό. Θυμάμαι π.χ. έναν φίλο μου που ποτέ δεν κάπνιζε μπροστά στα παιδιά του και έβγαινε στο μπαλκόνι ακόμη κι αν η θερμοκρασία ήταν υπό το μηδέν.

Να μη γινόμαστε απόλυτοι...

antismoke:

--- Quote from: spiros on 04 Sep, 2006, 16:54:39 ---έναν φίλο μου που ποτέ δεν κάπνιζε μπροστά στα παιδιά του και έβγαινε στο μπαλκόνι ακόμη κι αν η θερμοκρασία ήταν υπό το μηδέν.

--- End quote ---

Ως πότε νομίζεις θα το κάνει αυτό; Ώσπου να μεγαλώσουν.

Εξάλλου και σε ανοιχτό χώρο όταν καπνίζει δίπλα τους, πάλι αναπνέουν τον καπνό του. Δεν έχει καμιά διαφορά για εμένα προσωπικά όταν καπνίζει ο άλλος αν είναι σε ανοιχτό ή σε κλειστό χώρο. Αναπνέεις τον καπνό του όταν τον φέρνει ο αέρας. Δεν παραμένει σ' αυτόν και μόνο. Αναγκάζει και τον άλλον να καπνίζει.

Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά δηλαδή θεωρούν οι καπνιστές ότι δεν χρήζουν προστασίας και σεβασμού.

Και το λέω γενικά αυτό, όχι ειδικά για τον φίλο σου.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version