Author Topic: Βασίλης Μπισμπίκης με τσιγάρο σε νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Βανδή  (Read 1220 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline spiros

  • Administrator
  • Παλαιό μέλος
  • *****
  • Posts: 476
  • Gender: Male
    • spiros.doikas
    • greektranslator
    • Μεταφράσεις Αγγλικά-Ελληνικά
  • Κάπνισμα: Δεν κάπνισα ποτέ
Ο κόσμος το 'χει βούκινο, και οι πολιτικοί κρυφό καμάρι. Ανακάλυψαν και καλά ότι ακόμη καπνίζουν στα κέντρα...

Μία φωτογραφία στο Twitter ήταν αρκετή προκειμένου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επιβληθεί πρόστιμο σε νυχτερινό κέντρο για μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο, κοινοποίησε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης να κρατά τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η αγαπημένη του, απολαμβάνοντάς την, πάνω στη σκηνή.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, «με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν». «Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», τονίζει.
https://www.in.gr/2022/12/26/greece/pleyris-anakoinose-prostimo-sto-kentro-pou-emfanizetai-vandi-epeidi-kapnize-o-mpismpikis/

«Το νυχτερινό κέντρο στην ουσία αποδέχεται το γεγονός. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι – επειδή βγαίνω λίγο παραπάνω φέτος – παντού καπνίζουν το βράδυ στα νυχτερινά κέντρα, δυστυχώς ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγείται παντού. Μόνο στα εστιατόρια είναι σεβαστός» είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Τέλος, όπως αποκαλύφθηκε στον αέρα της εκπομπής το πρόστιμο για τον καπνιστή, δηλαδή στην εν λόγω περίπτωση στον Βασίλη Μπισμπίκη είναι 100 ευρώ, ενώ για το νυχτερινό κέντρο, δηλαδή για το Έναστρον είναι 4.000 ευρώ.
https://www.in.gr/2022/12/27/go-fun/tv/vasilis-mpismpikis-posa-lefta-tha-plirosei-gia-tsigaro-sto-nyxterino-kentro-pou-tragouda-despoina-vandi/

Η απόλυτη γελοιοποίηση ενός κράτους που θέλει να σέβονται οι άλλοι τους νόμους αλλά δεν κάνει τίποτε όταν αυτοί καταπατώνται.

Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει ένας σκληρός νόμος που θα επιβάλλει πρόστιμα στους αρμόδιους υπουργούς και στην Αστυνομία;

Γιατί να μην επιβάλλονται πρόστιμα στους πολιτικούς που ψηφίζουν νόμους αλλά δεν τολμούν να σπάσουν αυγά και να πάρουν μέτρα για να εφαρμόζονται αυτά που ψηφίζουν;
https://www.in.gr/2022/12/27/apopsi/o-mpismpikis-tsigaro-oi-ntalkades-ton-ellinon-kai-oi-amomes-parthenes-tis-politikis/
« Last Edit: 27 Dec, 2022, 18:05:33 by spiros »