Γενικά > Ταινίες

Άβαταρ και κάπνισμα (Avatar movie and smoking)

(1/3) > >>

spiros:
Παρακολούθησα την ταινία Avatar όπου μετά λύπης διαπίστωσα ότι η ηρωίδα που παίζει την υπεύθυνη επιστήμονα του προγράμματος Norm Spellman (Joel David Moore) μόλις βγαίνει από το κουβούκλιο «σύνδεσης» το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι ένα τσιγάρο! Μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά περπατάει σε χώρους με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας κρατώντας επιδεικτικά το τσιγάρο στο χέρι σε 3-4 σκηνές. Το γελοίο του πράγματος είναι η αντίφαση με τη σημερινή πραγματικότητα σχετικά με το τσιγάρο στην Αμερική όπου όχι μόνο δεν επιτρέπεται σε high tech χώρους υψηλής ασφαλείας, αλλά σε κανέναν δημόσιο χώρο. Βέβαια, οι ταινίες πιάνουν και την τεράστια αγορά του αναπτυσσόμενου κόσμου όπου το κάπνισμα γνωρίζει ακόμη τις δόξες του.

Αθλιότατη γκρίζα διαφήμιση τσιγάρου — αλλά ο προϋπολογισμός της ταινίας έφτασε τα 300 εκατ. δολάρια. Κάπως έπρεπε να βγουν και αυτά...Did you notice what is the first thing Norm asks when she comes out of the connection box? A cigarette... and she walks along the high tech security areas holding it in a flaunting manner. But I guess smoking is a sine qua non for the plot of this movie...

http://www.avatarmovie.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_(2009_film)
http://www.athinorama.gr/cinema/articles/default.aspx?i=1733&c=avatar

jpil:
Καταπληκτική ταινία αλλά με το θέμα τσιγάρο της ταινίας συμφωνώ μαζί σου!

spiros:
Την είδες σε 3D;

NoBorders:
ανεκαθεν στον κινηματογραφο υπηρχαν χαρακτηρες βγαλμενοι απο τον πραγματικο κοσμο,οι οποιοι εχουν συνηθειες ,χαρακτηριστικα πραγματικα.σε απειρες ταινιες θα δεις καπνιστες,και ειναι λογικο.για τη συγκεκριμενη ταινια δε νομιζω πως χρειαστηκε να διαφημισει τσιγαρα ωστε να βγαλει το εξοδα,οπως αποδεικνυουν οι εισπραξεις,εκτος και αν οι εισπραξεις αυτες ειναι αμεσα συνδεδεμενες με την επιστημονα που καπνιζει.δεν ειναι απαραιτητο να προσπαθει να προωθησει το τσιγαρο ενας χαρακτηρας ο οποιος καπνιζει ,απλα ο δημιουργος του του προσδιδει ενα χαρακτηριστικο.δν ειναι 'καπνιστικη εκστρατεια'.εδω ομως γινεται αντικαπνιστικη ,και μαλιστα δολια.

spiros:
Μωρέ δίκιο έχεις. Είναι πολύ δόλιο να προσπαθεί κανείς να μην γκλαμουροποιείται η υπέροχη συνήθεια του καπνίσματος.

Να σου υπενθυμίσω ότι χρησιμοποιούμαι τόνους στο φόρουμ και σωστά διαστήματα, π.χ. μετά από τελεία και κόμμα μπαίνει διάστημα.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version