Μη καπνιστές > Αντιμετώπιση καπνιστών

Κάπνισμα σε ταξί - αντιμετώπιση ταξιτζήδων που καπνίζουν [Παράπονα και Καταγγελίες στο 1019]

(1/3) > >>

spiros:

--- Quote ---Μια άλλη φορά θυμάμαι να μπαίνω σε ένα ταξί με δύο φίλες μου και να ζητάω ευγενικά από τον οδηγό εάν μπορεί να μην καπνίσει για τη διαδρομή (10 λεπτών). Αυτός εκνευρίστηκε και μετά από λίγο μας έβγαλε με τον συμπαθή χαρακτηρισμό «Άει στο διάολο, καριόλια». Πάλι καλά που δεν μας ζήτησε να πληρώσουμε πριν μας διώξει!
--- End quote ---
http://www.nonsmokersclub.com/content/view/2/2/

Καθώς η ευγενής φυλή των ταξιτζήδων δεν διαφέρει πολύ από το μέσο Έλληνα, μάλλον θα έλεγα καπνίζουν περισσότερο, πρέπει κανείς να έχει μια συγκεκριμένη τακτική αντιμετώπισης.

Τι κάνω εγώ:

Εάν πριν μπω τον δω να καπνίζει, λέω από το παράθυρο «Εάν θα είχατε μόνο την καλοσύνη να σβήσετε το τσιγάρο γιατί είμαι κρυωμένος» ή «Εάν θα είχατε μόνο την καλοσύνη να σβήσετε το τσιγάρο γιατί με ενοχλεί». Το ίδιο λέω εάν τον δω να βγάζει τσιγάρο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Οι περισσότεροι συμμορφώνονται. Στις δύσκολες περιπτώσεις «χοντραίνετε» την αρρώστια ή απλά ζητάτε να σταματήσει να βγείτε γιατί πνίγεστε.

Επίσης, εάν δω 2 ταξί στη σειρά (π.χ. σε πιάτσα), θα επιλέξω εκείνον που δεν καπνίζει.

antismoke:
Καλά, τώρα βρήκες θέμα!

Έχω ρίξει αμέτρητα ματς με πολλούς από την κίτρινη φυλή... Ένας μάλιστα ενώ με μετέφερε σε νοσοκομείο και ενώ αρνιόταν να το σβήσει λέγοντας: και τι με νοιάζει εμένα αν έχεις πρόβλημα υγείας, εγώ δεν έχω!, σταμάτησε το όχημα, άνοιξε το καπό ( προφασιζόμενος μηχανική βλάβη) και δεν κουνιόταν αν δεν κατέβαινα από το ταξί!

Φυσικά ( αν και άρρωστη), κάλεσα την αστυνομία και δυστυχώς αργότερα έχασα τα στοιχεία του, αλλιώς θα βλαστημούσε την ώρα που γεννήθηκε.

Ποιος με πήγε στο νοσοκομείο; Μα φυσικά το περιπολικό!

Ένα ακόμη εκνευριστικό στοιχείο τους είναι, όταν το σβήσουν το τσιγάρο, να σε πρήξουν στις ερωτήσεις περί τι ακριβώς έχεις και πότε και γιατί το απέκτησες και... και... και...
Το να σεβαστούν να μην σε ντουμανιάσουν δεν περνάει καν από το άδειο κατά τα άλλα μυαλό τους!

(Λυπάμαι αλλά τέτοιο είναι όλων των καπνιστών!)

spiros:
Σήμερα χρειάστηκε να πάρω 2-3 ταξί.

Σταματώντας ένα ταξί μετά από πολύ ώρα, ο ταξιτζής κάπνιζε. Του λέω και εγώ λοιπόν ευγενικά εάν θα μπορούσε να το σβήσει γιατί είμαι κρυωμένος. Μου απαντάει με θρασύτατο τρόπο,

«Τίποτε άλλο;».
Εγώ του λέω, εμφανώς θυμωμένος, «καλά, δεν φτάνουν όλα τα αλλά, έχουμε και θρασύτητα. Σταμάτα εδώ».

Δεν είχε κάνει 10 μέτρα, σταμάτησε, βγήκα και σε 1 λεπτό είχα βρει άλλο ταξί. Ο άνθρωπος κάπνιζε μεν, ωστόσο, προς μεγάλη έκπληξή μου, δεν χρειάστηκε να πω τίποτε καθώς τον ακούω να λέει:

«Ενοχλεί το τσιγάρο;»
«Ναι», απαντάω, «αν θα είχατε την καλοσύνη να το σβήσετε».

Και ο άνθρωπος, ευγενέστατος, το έσβησε.

Όπως βλέπετε έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους καπνιστών, ή μάλλον να πω ανθρώπων.

Στην πρώτη κατηγορία, όπου δεν υπάρχει φιλότιμο, ούτε σεβασμός, αντιθέτως θρασύτητα, κανείς πρέπει να δείχνει μηδενική ανοχή. Αλλιώς δεν θα πάρουν το μήνυμα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στις προσωπικές σχέσεις του καθενός. Σε όσους υπάρχει έλλειψη σεβασμού και αντί αυτού υπάρχει θράσος θα πρέπει να δείχνουμε την πόρτα αμέσως μόλις εκδηλωθούν αυτές οι συμπεριφορές και να μη γυρνάμε πίσω ούτε καν για να τους ρίξουμε δεύτερη ματιά. Διαφορετικά, εάν επιστρέφουμε σε τέτοιους ανθρώπους είναι σαν να δίνουμε το μήνυμα στον εγκέφαλό μας ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο.

antismoke:
Εγώ πάλι πριν λίγες ημέρες είχα καλέσει από σταθμό ταξί, να έρθει ταξιτζής μη καπνιστής.
Και σκάει μύτη ένας να χαρμανιάζει και με στυλάκι του τύπου: αν σ' αρέσει, που έχεις και απαιτήσεις. Αφού τα άκουσε γιατί παραβίασε τους κανονισμούς της πιάτσας, τον άφησα σύξυλο αρνούμενη βέβαια να τον πληρώσω.
Και φυσικά μου έστειλαν άλλο ταξί, ζητώντας μου και συγγνώμη για τη συμπεριφορά του οδηγού.

Τα ταξί δεν είναι ΙΧ, αλλά ΔΧ οχήματα και δεν μπορούν αν κάνουν ότι θέλουν. Υπόκεινται σε κανονισμούς που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν, έστω και με το ζόρι.

yasmin1gr:
Μπράβο παιδιά εύγε είμαι πολύ περήφανη για σας.

Εγώ παίρνω έναν πρόσφατα το σταματάει όταν του ειπα αλλα μετα αρχισε τη μουρμουρα μετα μου ειπε.. να το αγγιζω σας πειραζει κι αυτο; και στο τέλος με έβρισε όταν έφυγα.

Μετά ένας άλλος όταν του είπα ότι με πειράζει ο καπνός μου είπε να πάρω άλλον...

Με τα πολλα κι επειδη τα εχω παρει, τωρα εχω μαζι μου το ΦΕΚ του 2003 που το λεει και εχω αποφασισει να κραταω τους αριθμους τους και να γραψω γραμμα στα σωματεια και εταιρειες. Οταν μπηκα σε ενα σκασμενη πια και αναψε τσιγαρο του ειπα συγνωμη αλα θα παρω αλλον... μα μου λεει καθηστε το σβήνω... και μετα αρχισε να λεει διαφορα περι κατανοησης του ενος απο τον αλλο... του ειπα κι εγω οτι εαν δεν το ξερει ειναι παρανομο... εκει λιγο σκιαχτηκε.. αλλα ειπε οτι ανθρωποι ειμαστε πρεπει να τα λεμε...συμφωνω μονο που δεν πιανει με ολους. Γι αυτο αποφασισα να τα πω στις εταιρειες γιατι δεν μπορω να παιρνω ενα ταξι και να μου βγαινει η ψυχη καθε φορα.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version