News:

Καλώς ορίσατε στο Non smokers club forum! Εγγραφείτε και ετοιμαστείτε να συμμετάσχετε στις μη καπνιστικές συναντήσεις μας!
Welcome to Non smokers club forum! The antismoking forum for people who live in Greece. Come and join us in our non-smoking get togethers!

Main Menu

Καπνός σε εστιατόριο - άμεση επέμβαση αρχών

Started by dimitris2509, 10 Feb, 2009, 12:27:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dimitris2509

Καλημέρα,

Μου αρέσει πολύ να τρώω έξω, αλλά σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια επικρατεί το ίδιο χάλι.

Έχω κάνει πολλές καταγγελίες στο 1539 της Νομαρχίας (καθημερινές 8πμ - 8μμ) αλλά δε νομίζω να γίνεται τίποτα έτσι γιατί από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης την ώρα που όλοι οι θεριακλήδες είναι στο τσακιρ κέφι.

Θεωρώ δικαιώμά μας να καθόμαστε σε όποιοδήποτε εστιατόριο θέλουμε.

Υπάρχει πιθανότητα να ιδρυθεί ποτέ κλιμάκιο ελέγχου ώστε να ελέγχει 24 ώρες 7 μέρες, μήπως και καθαρίσει το το τοπίο από τον καπνό;

jpil

Στην χώρα μας μάλλον όχι σε κάποια χώρα της Ευρώπης σίγουρα θα υπάρχει κάποιο τέτοιο κλιμάκιο!

spiros

Αγαπητέ Δημήτρη,

Αυτό το θέμα τέθηκε από τον Αλέξανδρο Φωτεινό στον υπεύθυνο της αντικαπνιστικής εκστρατείας κατά τη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης για το κάπνισμα στην οποία συμμετείχαν αντικαπνιστικοί φορείς (συμπεριλαμβανομένου του nonsmokersclub). (Παρακάτω και η ομιλία του σε ηχητική μορφή).

QuoteΟ Πρόεδρος του Nosmoke.gr κ. Αλέξανδρος Φωτεινός έθεσε στον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας τα παρακάτω δύο ερωτήματα, στα οποία ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Στις 2 Ιουλίου που υποτίθεται πως θα εφαρμοστεί η απαγόρευση, αν πάω σε κάποιο κλειστό μαγαζί και καπνίζουν ενώ απαγορεύεται θα τηλεφωνήσω φυσικά στο 100. Θα έρθουν μέσα σε 10 λεπτά να κόψουν πρόστιμο στην επιχείρηση;

http://www.nosmoke.gr/files/yp-ygeias_diavoulefsi_13-3-09.htm