Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
2
Ασθενής στο νοσοκομείο του Ρίου άναψε τσιγάρο, του έπεσε στο κρεβάτι και λαμπάδιασε το δωμάτιο.

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο άνδρας ο οποίος σήμερα το πρωί, άναψε τσιγάρο και έβαλε φωτιά στο στρώμα του κρεβατιού του, σε δωμάτιο του δευτέρου ορόφου της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο ασθενής βρισκόταν μόνος του στο δωμάτιο και αποφάσισε να ανάψει τσιγάρο. Όμως το τσιγάρο του έπεσε στο κρεβάτι με αποτέλεσμα να αρπάξουν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα.
https://www.in.gr/2023/03/29/greece/diasolinomenos-o-asthenis-pou-anapse-tsigaro-kai-evale-fotia-sto-krevati-tou/
3
Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την επιθυμία της για ένα τσιγάρο, μία 28χρονη επιβάτισσα πτήσης της Ryanair από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα έγινε αντιληπτή από τις αεροσυνοδούς, περίπου στις 22.20 να καπνίζει μέσα στην τουαλέτα, παρά τις αναγγελίες και τις συστάσεις πως απαγορεύεται το κάπνισμα εντός του αεροσκάφους.

Η νεαρή φέρεται να αγνόησε τις εντολές του πιλότου και κατηγορείται για «παραβίαση εντολών κυβερνήτη και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσω αεροσκαφών», κι έτσι, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», αστυνομικοί του αεροδρομίου τής πέρασαν αμέσως χειροπέδες.
https://www.in.gr/2023/03/08/greece/protofanes-peristatiko-se-ptisi-epivatis-anapse-tsigaro-kai-synelifthi/
4
Coava cafe bar (Λούτσα, Αρτέμιδα, κάπνισμα)

Καπνίζουν παντού λες και είμαστε στο 1950.

Λεωφόρος Αρτέμιδος 105,106,108
Αρτέμιδα 190 16
5
Ο κόσμος το 'χει βούκινο, και οι πολιτικοί κρυφό καμάρι. Ανακάλυψαν και καλά ότι ακόμη καπνίζουν στα κέντρα...

Μία φωτογραφία στο Twitter ήταν αρκετή προκειμένου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επιβληθεί πρόστιμο σε νυχτερινό κέντρο για μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο, κοινοποίησε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης να κρατά τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η αγαπημένη του, απολαμβάνοντάς την, πάνω στη σκηνή.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, «με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν». «Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», τονίζει.
https://www.in.gr/2022/12/26/greece/pleyris-anakoinose-prostimo-sto-kentro-pou-emfanizetai-vandi-epeidi-kapnize-o-mpismpikis/

«Το νυχτερινό κέντρο στην ουσία αποδέχεται το γεγονός. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι – επειδή βγαίνω λίγο παραπάνω φέτος – παντού καπνίζουν το βράδυ στα νυχτερινά κέντρα, δυστυχώς ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγείται παντού. Μόνο στα εστιατόρια είναι σεβαστός» είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Τέλος, όπως αποκαλύφθηκε στον αέρα της εκπομπής το πρόστιμο για τον καπνιστή, δηλαδή στην εν λόγω περίπτωση στον Βασίλη Μπισμπίκη είναι 100 ευρώ, ενώ για το νυχτερινό κέντρο, δηλαδή για το Έναστρον είναι 4.000 ευρώ.
https://www.in.gr/2022/12/27/go-fun/tv/vasilis-mpismpikis-posa-lefta-tha-plirosei-gia-tsigaro-sto-nyxterino-kentro-pou-tragouda-despoina-vandi/

Η απόλυτη γελοιοποίηση ενός κράτους που θέλει να σέβονται οι άλλοι τους νόμους αλλά δεν κάνει τίποτε όταν αυτοί καταπατώνται.

Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει ένας σκληρός νόμος που θα επιβάλλει πρόστιμα στους αρμόδιους υπουργούς και στην Αστυνομία;

Γιατί να μην επιβάλλονται πρόστιμα στους πολιτικούς που ψηφίζουν νόμους αλλά δεν τολμούν να σπάσουν αυγά και να πάρουν μέτρα για να εφαρμόζονται αυτά που ψηφίζουν;
https://www.in.gr/2022/12/27/apopsi/o-mpismpikis-tsigaro-oi-ntalkades-ton-ellinon-kai-oi-amomes-parthenes-tis-politikis/
6
Ένα επιβατικό αεροσκάφος που συνετρίβη στην Μεσόγειο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες, κατέπεσε όπως όλα δείχνουν επειδή ο πιλότος έκανε τσιγάρο στο πιλοτήριο.

Ο πιλότος που επέβαινε στην πτήση MS804 της EgyptAir άναψε τσιγάρο στο πιλοτήριο, προκαλώντας την ανάφλεξη του οξυγόνου που διέρρεε από μια μάσκα έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά 66 επιβάτες και το πλήρωμα έχασαν τη ζωή τους όταν το Airbus A320 που ταξίδευε από το Παρίσι Σαρλ ντε Γκολ στη Γαλλία προς το Κάιρο της Αιγύπτου τον Μάιο του 2016.
https://www.in.gr/2022/04/27/world/eyrimata-sok-gia-aeroplano-pou-synetrivi-konta-stin-kriti-epese-epeidi-o-pilotos-kapnize/
8
Ερευνά του Special Report (Αντέννα) για τα νέα καπνικά προϊόντα

Το «Special Report» παρουσιάζει, απόψε στις 17/12/2021, 24:00, μια μεγάλη έρευνα του Τάσου Τέλλογλου για τα νέα προϊόντα καπνού, τις μεθόδους προώθησης και επιρροής που ακολουθεί η καπνοβιομηχανία και τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την επικινδυνότητά τους.

Με αποστολές στην Ιταλία και το Βέλγιο και συνεντεύξεις σε τέσσερις ακόμη χώρες με ανθρώπους με βαθιά γνώση του κλάδου της καπνοβιομηχανίας, η εκπομπή έρευνας του ΑΝΤ1 επιχειρεί να ρίξει φως στις άγνωστες πτυχές μιας αγοράς αξίας δισεκατομμυρίων.
https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/623491/special-report-gia-ta-new-proionta-kapnoy-eikones-
https://www.antenna.gr/specialreport/about



9
Κατασκευή άγνοιας (ντοκιμαντέρ)

Περιέχει και αρκετά για το πώς οι καπνοβιομηχανίες παραποίησαν την αλήθεια σχετικά με τη βλαπτικότητα του καπνίσματος.

https://www.dw.com/en/manufacturing-ignorance/a-56927358
10
Μέσα στο 2019 και το 2020, το πανίσχυρο λόμπι των καπνοβιομηχανιών αξιοποίησε την απροθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγγυηθεί πραγματική διαφάνεια, ούτως ώστε να ασκήσει πιέσεις και να προωθήσει τα συμφέροντά του, μέσα από συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους των Βρυξελλών για τις οποίες ελάχιστα είναι γνωστά στους Ευρωπαίους πολίτες παρά την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Αυτά είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης Targeting the European Commission: The 7 Lobbying Techniques of Big Tobacco (Στοχεύοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Οι 7 Τακτικές Λόμπινγκ του Big Tobacco)...
https://www.reportersunited.gr/4299/big-tobacco-kai-lompi-stis-vryxelles-ena-tsigaro-dromos/
https://exposetobacco.org/resource/targeting-the-european-commission/
Pages: [1] 2 3 ... 10