Author Topic: Διεκδίκηση στο υπουργείο υγείας  (Read 6814 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline spiros

  • Administrator
  • Παλαιό μέλος
  • *****
  • Posts: 476
  • Gender: Male
    • spiros.doikas
    • greektranslator
    • Μεταφράσεις Αγγλικά-Ελληνικά
  • Κάπνισμα: Δεν κάπνισα ποτέ
kaeir:

Σήμερα ενημέρωσα(προφορικά προς το παρόν σε συνάντηση που είχα)για τα όσα συμβαίνουν με το κάπνισμα στο χώρο εργασίας μου,έναν από τους ειδικούς συμβούλους του υφυπουργού υγείας κου Γιαννόπουλου.
Παρ'όλο που ο ίδιος μου είπε ότι είναι καπνιστής και έφερε λίγο αντίρρηση σε πρόβλημα υγείας που έχω,επειδή το έχει και ο ίδιος αλλά επιμένει να καπνίζει,στο τέλος αναγκάστηκε να δεχτεί με τα λεγόμενά μου,ότι είναι επιλογή του να καπνίζει έτσι,όπως είναι επιλογή και τόσων άλλων με καρκίνο του πνεύμονα και οι οποίοι αρνούνται κι εκείνοι.
Και επειδή ο χώρος που εργάζομαι είναι νοσοκομείο και δεν γίνεται τίποτα γιατί οι ίδιοι οι γιατροί κάνουν κατάχρηση εξουσίας πάνω σ'αυτό το ζήτημα και επειδή του επισήμανα ότι στο τέλος θα πάρω κρυφή κάμερα για να τους αποδείξω τι γίνεται,παντού σε όλα τα νοσοκομεία(τουλάχιστον της Αττικής),είχα την εξής απάντηση.
Ο υφυπουργός(κος Γιαννόπουλος)είναι ο ίδιος αντικαπνιστής και δεν αφήνει κανέναν να καπνίζει μπροστά του,γι'αυτό με παρότρεινε να κοινοποιήσω έγγραφο απευθείας σ'εκείνον,με όσες καταγγελίες έχω κάνει εώς τώρα για τον χώρο εργασίας μου για να πάρει τα μέτρα του,γιατί ούτως ή άλλως θέλει να πάει το θέμα στη βουλή για να υπάρχουν κυρώσεις.
Δεν ξέρω εάν θα γίνει κάτι,γιατί και παλαιότερα είχα κάνει στον τότε υφυπουργό κο Νασιώκα και ουδέποτε είχα πάρει απάντηση.
Τουλάχιστον έχω προσπαθήσει να διεκδικήσω την υγεία μου και καλό είναι να το πράξετε όλοι όσοι έχετε προβλήματα,ειδικά στους χώρους εργασίας σας,για να φαίνεται το μέγεθος του προβλήματος και να ακουγόμαστε σαν φωνή αντίθετοι στα μέτρα που δεν λαμβάνονται.
Αφού είναι και ο ίδιος αντικαπνιστής,ε,δεν μπορεί κάτι θα πράξει.Θέλω να πιστεύω δηλαδή.

Σπύρος:

Δεν νομίζω ότι οι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα έχουν τα κότσια να προβούν σε μέτρα κατά της ασυδοσίας των καπνιστών - θα τους κόστιζε άγρια σε ψήφους.

Πιστεύω, όπως έχουμε πει στο παρελθόν, όταν μόνο αν ταρακουνηθούν ή γελοιοποιηθούν μπορεί να γίνει κάτι.

Οπότε, πρέπει να μπει μπροστά το πλάνο κρυφή κάμερα. Για κόστος κ.τ.λ. πρέπει να το δούμε αναλυτικότερα και να βοηθήσουμε όλοι από εδώ.

Μάρκος:

Απόσπασμα από παλαιότερες καταγεγραμένες σκέψεις:
".... Δεν θέλω να εξετάσω εκτεταμένα και τους ηγέτες (πολιτικούς, θρησκευτικούς) και τις λοιπές αρχές και εξουσίες του λαού αυτού, τους λοιπούς επαΐοντες και τους κάθε λογής (ενίοτε και αυτόκλητους) πρωτοστατούντες. Έχει ήδη γραφτεί όμως ότι «κατά την καρδίαν του λαού είναι και οι βασιλείς αυτού». Και βέβαια κατάγονται και εξ αυτού του λαού. Φρονώ ότι ο μόνος τρόπος να χρησιμεύσουν σε κάτι ανώτερο, είναι όχι να κάνουν τα χατίρια και να ικανοποιούν ατομικά μικροσυμφέροντα κάποιων με στόχο να έχουν ο ένας την εύνοια του άλλου εις βάρος του νόμιμου, του κοινωνικώς ορθού και του υγιούς, αλλά να προσπαθήσουν να συμβάλλουν στο να χτίζουν αρετές και να θεραπεύουν και να προάγουν πνευματικά το λαό τους με κάθε δυνατό τρόπο.
Ελπίζω δε (εάν εξετάσω τους ηγέτες και λοιπούς άρχοντες, αρχές, πρωτοστατούντες κλπ) να μη φτάσω στο σημείο να θεωρήσω ότι όχι μόνο δεν θεραπεύουν, αλλά εκμεταλλεύονται την αφέλεια, την άγνοια του λαού, τα πάθη του και την πνευματική του ασθένεια και ότι ασθενούν και οι ίδιοι ή επωφελούνται από αυτά, και τελικά ότι αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός για τον οποίο αναρριχήθηκαν στην εξουσία, σε συνδυασμό με την προσωπική τους ματαιοδοξία και απληστία. Σε αυτή δε την περίπτωση καλό θα είναι τουλάχιστον να αποσυρθούν αξιοπρεπώς, διακριτικώς και το συντομότερο από τις θέσεις τους.
Και κάτι ακόμα: Όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ακόμα στο αρνητικό στάδιο να βλάπτει τον ίδιο τον εαυτό του υπηρετώντας τα πάσης μορφής και φύσεως πάθη του (π.χ. καπνίζει μανιωδώς, μεθάει, κλπ κλπ), αναρωτιέμαι πόσο μακριά απέχει από το να υπάρξουν σ΄ αυτόν υγιή κίνητρα, θετική ενέργεια, διάθεση και επιθυμία να ενεργήσει ανιδιοτελώς προς το πραγματικό κοινό όφελος, βελτίωση και εξυγίανση της κοινωνίας και για το καλό του τόπου.
Ελπίζω ερχομένων των επομένων γενεών, να εκλείψει η σκοτεινή αυτή πλευρά και να μην παραμείνουμε αιχμάλωτοι των αδυναμιών μας, θύματα των ατελειών μας, υπηρέτες των παθών μας, δούλοι της κακίας μας, αποτελέσματα της ανικανότητάς μας να κυβερνήσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας, και να αξιολογήσουμε τις πράξεις μας απαλλαγμένοι και ελεύθεροι από επιρροές και κριτήρια σαν αυτά που γεννά η φιλαργυρία, η απληστία, η ματαιοδοξία, ο εγωκεντρισμός, η βαρβαρότητα, η έλλειψη καλλιέργειας και ευαισθησιών.

kaeir:

Σπύρο συμφωνώ ότι συνήθως δεν κάνουν τίποτα,αλλά αυτή τη φορά το είπα ευθέως ότι μόνο με κρυφή κάμερα και ξεμπρόστιασμα θα ταρακουνηθείτε(στον ειδικό σύμβουλο του υφυπουργού).Αν δεν τους φοβήσει και αυτό τότε είμαστε να πάμε να πνιγούμε όλοι,δεν μας μένει τίποτα άλλο.
Ή να παραιτηθούμε και να αλλάξουμε χώρα. Δεν βρίσκω άλλη λύση.
Εξάλλου οι πολιτικοί είναι μια φάρα που συχαίνομαι και το αποδεικνύουν καθημερινώς ότι μόνο αυτά τα συναισθήματα μπορείς να έχεις γι'αυτούς.
Πρέπει να κανονίσουμε όσο πιο πολλοί μπορούμε συνάντηση,γιατί έχω κάτι στο μυαλό μου,αλλά δεν λέγεται από εδώ.Νομίζω το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας.Θέλει όμως την αλληλοβοήθεια και την συμβολή όλων μας,μήπως και κάνουμε κάτι.
Αλλά μάλλον λείπουν όλοι διακοπές ή βαριούνται να διεκδικήσουν,απ'ότι έχω καταλάβει.

Σπύρος:

Εγώ πάντως θα επιστρέψω αρχές Σεπτέμβρη όπου και σχεδιάζω και πολλά νέα πράγματα για τον ιστότοπο που θα φέρουν κόσμο. Κάθε αρχή ξεκινά με ένα μικρό βήμα, υπομονή.

Μάρκος:

Φρονώ οτι απαιτείται σοφό "σχέδιο" και σοφός/φοί συντονιστής/τές της εφαρμογής του. Επίσης χρόνος και υπομονή.

Εναλλακτικώς ή παράλληλα, ίσως χρειαστεί να μελετήσουμε τα εγχειρίδια πολέμου και πολεμικής τακτικής.

Δεν σημαίνει όμως οτι το κακό μπορεί πάντοτε να πολεμηθεί και να καταπολεμηθεί. Με ανησυχεί λίγο μια φράση του ευαγγελίου που λέει οτι "Το κακό δεν γίνεται να μην έλθει, αλοίμονο όμως σε αυτόν διά του οποίου το κακό έρχεται".

Οπερ ελευθέρως μεθερμηνευόμενον στην προκειμένη περίπτωση ίσως σημαίνει οτι μάλλον μετά τη δευτέρα παρουσία θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
« Last Edit: 06 May, 2007, 23:31:24 by spiros »