Αντικαπνιστικό φόρουμ

Γενικά => Γενική συζήτηση => Topic started by: spiros on 04 Sep, 2006, 08:13:32

Title: Τι έγινε βρε παιδιά και δεν μιλάτε; Διάλειμμα για τσιγάρο; Καπνίζετε;
Post by: spiros on 04 Sep, 2006, 08:13:32
kaeir:

Τι έγινε βρε παιδιά και δεν μιλάτε; Διάλλειμα για τσιγάρο; Καπνίζετε;

Μάρκος:

Ειχα πάει 4 μέρες εκτός έδρας και δεν είχα εύκολα πρόσβαση στο ιντερνετ. Δεν κάπνιζα όμως.

kaeir:

Μην είσαι τόσο σίγουρος.Όλο και κάποιος θα σ'ανάγκαζε να καπνίσεις μαζί του...

Μάρκος:

Δεν κάθομαι εύκολα να με λιβανίζουν διότι με ενοχλεί η μυρωδιά και όχι το οτι σκέφτομαι οτι βλάπτει την υγεία μου. Πρέπει να πω παρεμπιπτόντως οτι η μυρωδιά από πούρο ή πίπα με ενοχλεί πολύ λιγότερο από του τσιγάρου.

Ακούστε "το τσιγάρο" του Κότσιρα και χωρίς πολλή φαντασία θα βρείτε έναν ύμνο προς το τσιγάρο.

"Στο τσιγάρο που κρατώ
στον ένα μου θεό
να μη δώσει να ξημερωθώ
στο κορμί αυτό τ΄ αγγελικό
στο στόμα που φιλώ
έτσι μια ζωή θα σ΄ αγαπώ"

Οταν λέει "στον ένα μου θεό", αναφέρεται προφανώς στο προαναφερθέν τσιγάρο. Διότι εκείνος που πιστεύει στο θεό όντως, αφενός κατά το ευαγγέλιο δεν ορκίζεται καθόλου, αφετέρου δεν θα "συνορκιζόταν" και στο Θεό και στο Τσιγάρο. Ως εκ τούτου στο δεύτερο στίχο διευκρινίζει οτι "θεό" αποκαλεί το τσιγάρο του πρώτου στίχου.

Η δε πρόταση "να μη δώσει να ξημερωθώ" υποδηλώνει κάλλιστα οτι αναφέρεται περισσότερο στο τσιγάρο (εξ αιτίας του οποίου είναι πιθανότερο λίαν συντόμως να μην τον βρεί ζωντανό η επόμενη μέρα) παρά στον αγαθό αληθινό Θεό.

Επίσης το τσιγάρο έχει "κορμί αγγελικό", το "φιλάει (ή το φυλάει?) στο στόμα" και έτσι μια ζωή θα τ΄αγαπάει. (αυτό το "έτσι" άραγε εννοεί "ώς εκ τούτου" ή "τοιουτοτρόπως" ?

Δε σχολιάζω τα υπόλοιπα λόγια "άσε με να σε χορτάσω, τώρα ξέρω πως δε φταίς" (που προσπαθεί να αθωώσει το τσιγάρο - δεν φταίει) κλπ γιατί μπορεί να τα αμφισβητήσετε, αν και θεωρώ ολόκληρο το τραγούδι οτι είναι γεμάτο υποννοούμενα λατρείας προς το τσιγάρο. Εξάλλου για το οτι έχω δίκιο συμαρτυρεί και ο τίτλος που έδωσαν στο τραγούδι - "το τσιγάρο".

Θυμηθείτε επίσης τη φράση από τραγούδι των Queen "An other one bites the dust" (άλλος ένας τρώει χώμα), η οποία αν αντιστραφεί (reverse) με ένα mp3 editor (ή έστω γυρίσεις ανάποδα το δίσκο) ακούγεται επακριβώς "start to smoke marijuana" (άρχισε να καπνίζεις marijuana) ωστε έτσι πραγματοποιείται και το ευθέως λεγόμενο "άλλος ένας τρώει χώμα".

Τουλάχιστον αυτό τα έλεγε κάπως αναστροφο-κρυμένα. Ο Κότσιρας μήπως τα λέει ευθέως? (εν αγνοία του βέβαια ελπίζω, γιατί καλό παιδί μου φαίνεται).

Δεν είναι ....Μαγικό !!! ??

kaeir:

Μωρέ Μάρκο,μήπως το πήρες λίγο στραβά;
Απλά κάνει όρκο αιώνιας αγάπης σε γυναίκα,ορκιζόμενος σε όσα αυτός θεωρεί πιο σημαντικά ώστε να τα θεοποιεί.Δηλ:το αγγελικό κορμί της,το στόμα της,τον ένα Θεό που υπάρχει και δυστυχώς-βλακωδώς το τσιγάρο.
Όπως ξέρεις οι καπνιστές το θεοποιούν,δυστυχώς...