Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Νέα μέλη / Καλησπέρα σε όλους
« Last post by GiannisSak on 10 Feb, 2015, 21:27:15 »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,ονομάζομαι Γιάννης και κατάγομαι απ¨το Ηράκλειο της Κρήτης.Είμαι 31 ετών και δόξα το Θεό δεν έχω δηλητιριάσει ποτέ τον εαυτό μου με το τσιγάρο και ούτε πρόκειται γιατί πολύ απλά είμαι ιδεολογικά αντίθετος με οτιδήποτε αυτο αντιπροσωπεύει.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανακάλυψα την σελίδα σας γιατί εδώ ξέρω οτι θα είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που συμμερίζονται την γνώμη μου και θα κάνω οτι μπορώ και γώ απ¨την πλευρά μου με τις λιγοστές μου γνώσεις και σοφία ωστε να συνδράμω σε αυτήν την όμορφη κοινωνία ανθρώπων.
92
Ανατομία ενός τσιγάρου
93
Κάπνισμα στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, Διδότου 37

Σε αυτήν εδώ την εκδήλωση (20/6/2013, 18.30, Αθήνα, Διδότου 37):
http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=347293.0

Ενδιαφέρουσες ομιλίες, αν και θα ενδιέφεραν περισσότερο άτομα που έχουν εμπλακεί σε ενδογλωσσική μετάφραση καθώς ήταν κατά βάση ιστορική αναδρομή με λίγες θεωρητικές προεκτάσεις και όχι αρκετά παραδείγματα. Ο Κεντρωτής... έμεινε στην Κέρκυρα.

Επίσης, στην πάνω αίθουσα που έγινε η ομιλία, έβλεπα λίγο πιο δίπλα, πίσω από ένα ράφι, και οσμιζόμουν με τα ρουθούνια μου, μια κάπνα που αναδύετο. Γύρισα στον διπλανό μου, «μα τι κάνουν», λέω, «καπνίζουν»; Και τι μου απαντάει ο θεϊκός Ελληνάρας (γιατί μόνο Ελληνάρας θα είχε τέτοια απάντηση και εν πρώτοις, θα προσέδιδε τέτοια ερμηνεία στην ερώτησή μου); «Αν θες να καπνίσεις πρέπει να πας εκεί». Το εκεί ήταν δύο μέτρα πιο πέρα, στην ίδια αίθουσα, πίσω από το ράφι. Εδώ κι αν μιλάμε για χαμένοι στη μετάφραση (σίγουρα ενδογλωσσική, ή μήπως ενδοπολιτισμική;). «Όχι», του απαντάω, «με ενοχλεί η κάπνα». Απ' ό,τι κατάλαβα το άτομο που κάπνιζε ήταν του «μαγαζιού». Ζήλεψαν φαίνεται τις δόξες του Ιανού, με την πάλαι ποτέ αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των πνευματικών ταγών «γύρω από τον καπνό».

Α ρε Ελλαδάρα, η πνευματικότητά σου δεν μπορεί να «αναπνεύσει» χωρίς την ευωδιά εντομοκτόνου που καίγεται.
95
Κάπνισμα στο βιβλιοπωλείο «επί λέξει»
Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού
http://www.lifo.gr/team/showtime/44364

Από τη στιγμή που μπήκα μού μύριζε. Τελικά προχωρώντας προς το βάθος το ανακάλυψα.
Το τασάκι δίπλα από το παράθυρο. Κάπνιζε κατά διαστήματα η ιδιοκτήτρια και ένας κύριος ο οποίος προφανώς κάποια σχέση είχε με το κατάστημα.

Φαίνεται ότι το να πάνε έξω (δύο βήματα από το ταμείο ανοίγουν την πόρτα και είναι στην Ακαδημίας) ήταν πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Προτιμούσαν να μένουν μέσα και να κάνουν 20 βήματα.

Βλέπε και:
Κάπνισμα σε βιβλιοπωλεία - Πολιτεία, Ιανός, Πατάκης
96
Hytra Εστιατόριο και Μπαρ (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) - Απαγορεύεται το κάπνισμα
6ος όροφος

Πολύ μικρό μενού (σε μία σελίδα που σου φέρνουν), π.χ. 2 σαλάτες, 2 πρώτα πιάτα, 6 κύρια (από τα οποία τα 5 με κρέας και 1 με ψάρι) και 2 επιδόρπια.

Ρωτώντας το γκαρσόνι αν αυτό είναι όλο το μενού, είπε «σαν φαίνεται μικρό;», στο οποίο απάντησα φυσικά «ναι» και μετά είπε το απίστευτο ότι μου φαίνεται μικρό επειδή είναι σε μία σελίδα!

Το πιο ωραίο είναι ένα μαύρο ψωμί που σου φέρνουν με καρύδια και λάδι.

http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=10001521
http://www.ask4food.gr/estiatoria/343-hytra-xytra
97
Ωραία, θα το έχω υπόψη αν ξαναβρεθώ Θεσσαλονίκη.
98
Στο Hoppy Pub στην Θεσσαλονίκη είχα την μοναδική εμπειρία!!! Δεν κάπνιζε κανένας.
99
Aglio, Olio & Peperoncino (απαγορεύεται το κάπνισμα)

Επίσκεψη χτες. Μικρή ποικιλία από πιάτα, κυρίως ζυμαρικά με τιμές γύρω στα 12 ευρώ. Δεν είχε ζυμαρικά ολικής (σε ερώτηση γιατί, η απάντηση ήταν «είναι παραδοσιακά τα λευκά ζυμαρικά», ωστόσο παραδοσιακά είναι και τα πιάτα με οστρακοειδή αλλά δεν υπάρχουν καθόλου ψαρικά ή κρέατα ούτε καν ζυμαρικά frutti di mare).

Στην ουσία πρόκειται για μακαρονάδικο που σερβίρει και σαλάτες (μετρίου μεγέθους).

Για γλυκά πάνα κότα και τιραμισού, συμπαθητικά αμφότερα.

Ωραίο σαν ατμόσφαιρα, μέτριο σαν εστιατόριο, ελαφρώς τσιμπημένο σαν τιμές για αυτά που προσφέρει.

Διεύθυνση Πορίνου 13, Αθήνα, Ελλάδα
Τηλέφωνο:+30 21 0921 1801

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189400-d906989-Reviews-Aglio_Olio_Peperoncino-Athens_Attica.html
http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=5002435
100
Εξαιρετική μπάντα χτες με κέφι και μπρίο που σε μεταφέρει σε άλλες δεκαετίες με swing, boogie-woogie ακόμη και ροκενρόλ.

Το Half Note ίσως το μοναδικό λαϊβάδικο της επικράτειας που απαγορεύεται το κάπνισμα (αν εξαιρέσεις 2-3 άτομα που πήρε το μάτι μου προς το τέλος).

Επίσης, στην είσοδο εκεί που κόβουν τα εισιτήρια η κάπνα ήταν ιδιαίτερα έντονη, φαίνεται δεν ισχύει γι' αυτό το σημείο του κλαμπ η απαγόρευση.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι βέβαια να ακούς τόσο εκρηκτική μουσική και να είναι όλοι καθισμένοι στα τραπέζια λες και περιμένουν να έρθει η μπριζόλα. Και το μέγαρο πιο πολύ μπρίο θα είχε. Η ανάμνηση κλαμπ με ζωντανή τζαζ στην Αγγλία όπου όλοι χορεύουν έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με αυτό το ξενέρωμα.

http://www.halfnote.gr/parastasi.php?fun=enlarge&p_id=870
Pages: 1 ... 8 9 [10]